UPDATE Percheziții la Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Finul lui Băsescu este cercetat pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad
Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad

Procurorii Direcției Generale Anticorupție au descins în această dimineață la la locuința primarului Gheorghe Falcă. Acesta este acuzat pentru abuz în serviciu. Mai mult, conform unor surse, se pare că documentele vizate de procurorii îl au în vedere atât pe primarului Aradului cât și pe Regele Asfaltului din Banat, Georgică Cornu.

Ora 14.30 DNA-ul neagă perchezițiile. Referitor la informațiile potrivit cărora procurorii au decins la Primăria Aradului, Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat de presă în care s-au făcut unele precizări legate de acțiunea procurorilor la Primăria lui Gheorghe Falcă.

"Nu este vorba de efectuare de perchezi'ii, ci de ridicare de documente de la Primăria Arad și de la Consiliul Județean Arad într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare. În respectivul dosar nicio persoană nu are calitatea de învinuit", precizează Direcția Generală Anticorupție.

Ora 14.00 Apărătorul lui Gheorghe Falcă susține că deocamdată clientului său nu i s-a adus nici un fel de acuze.

“Se ridică documente de la primărie. Este vorba de acte premergătoare. Nu se cunoaşte dacă se reproşează vreunei persoane vreo faptă de natură penală. Se ridică documente de la o instituţie, se fac verificări şi probabil procurorii vor stabili dacă există indicii privind săvârşirea unei fapte penale. Până atunci, nu se poate trage nici o concluzie”, a declarat Gheorghiță Mateuţ, avocatul lui Gheorghe Falcă.

Totodată, primarul Aradului susține că ceea ce se întâmplă are un caracter cât se poate de normal.

“Faptul că s-au cerut acele documente nu înseamnă mai nimic. Este o procedură normală iar contractele sunt la transparență”, a precizat edilul șef al Aradului.

Ora 13.20 Procurorii DNA au cerut documente de la instituțiile locale, printre care și Primăria Arad dar și Consiliul Județean Arad. Documentele cerute de procurori au legătură cu firma SC CONFORT SA, firmă deținută de cel denumit "Regele Asfaltului" din Banat, Georgică Cornu.

Conform unor surse, este vorba despre documente care au legătură cu un contract în valoare de 13,5 milioane de euro, încheiat între autoritățile arădene și firma lui Georgică Cornu, pentru reabilitarea Drumului Vinului. Potrivit primarului Falcă, acum două zile au fost prezenți doi reprezentanți DNA la sediul Primăriei Arad, care au cerut li se pună la dispoziție documentele care au avut legătură cu o licitație la care a participat și firma lui Georgică Cornu iar ulterior s-a semnalat faptul că o parte din actele depuse de SC CONFORT SA la Primăria Arad, au avut semnături false.

Procurorii ignoră un caz de falsuri evidente făcute pentru firma „regelui asfaltului” din Banat

„Regele” asfaltului din Banat despre angajatul de la stat care a descoperit falsurile firmei sale: „ Ăla nici nu mai are măduvă, are numai corupție prin oase”

Falsurile depuse la licitație de firma „regelui” asfaltului, ignorate la cel mai înalt nivel. Vezi ce spune procurorul general al României!

Vom reveni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite