Pensionarii din Arad şi-au început ziua cu proteste şi au încheiat-o în petrecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii nu au mai ţinut ieri cont că le bate vântul prin buzunare şi au sfidat criza prin dans şi cântec. Vârstnicii au neglijat problemele, iar în timp ce o parte dintre ei au protestat împotriva Guvernului, alţii au început petrecerea.

Nu a fost un chef oarece, ci unul însemnat, deoarece este singura dată din an, când aceştia se adună în număr mare. Pentru câteva ore au sfidat criza şi nu le-a mai păsat că nu au bani de medicamente, mâncare şi întreţinere.

Au cântat, dansat şi depănat amintiri. Pentru mulţi dintre ei a fost printre puţinele zile din săptămână în care au avut pe masă o bucată de carne. „Mă bucur că mă simt bine şi că am reuşit să ajung la petrecere. De câţiva ani vin mereu. Aici mâncarea şi voia buna sunt la ele acasă. La bal îmi găsesc alinarea” a spus Gheorghita Andea, de 66 de ani. Chefurile pensionarilor au fost ţinute în mai multe locaţii.

De exemplu, cei care fac parte din Liga Pensionarilor au petrecut la Sala Sindicatelor, unde de dimineaţă au ţinut o şedinţă prin care au protestat împotriva măsurilor luate de către Guvern, iar cei din centrele de zi care aparţin de Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară şi-au petrecut ziua la Expo Arad Internaţional.

Zeci de lei pentru un chef

Chiar dacă este o perioadă a crizei pensionarii s-au scotocit prin buzunare şi au găsit câţiva zeci de lei pentru masa copioasă de ieri. „Toţi cei care s-au aflat la bal au cotizat o anumită sumă de bani pentru mâncare. Viaţa este oricum foarte grea aşa că măcar o dată pe an să ne permitem să plătim câţiva lei să ne simţim bine. Nu e o sumă mare. Oricum în celelalte zile dăm banii pe medicamente”, spune Liviu Gavriloiu, 59 de ani. În Arad a devenit o tradiţie ca pe data de 1 octombrie să fie sărbătorită Ziua Persoanelor de Vârsta a treia.

Proteste împoriva guvernului la Sindicate

Reprezentanţii Ligii Judeţene a Pensionarilor din Arad au organizat o adunare de protest împotriva legii unitare a pensiilor, adoptată de Parlamentul României. Acţiunea  a avut loc în sala de şedinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor de la Podgoria. La aceasta au participat mai mulţi pensionari din  municipiu şi judeţ.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite