Pensionarii din Arad plătesc impozitele din prima zi să nu „uite” de ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii au fost şi în acest an primii care s-au trezit cu noaptea în cap şi s-au îndreptat spre ghişee pentru a plăti dările. Cei care achită impozitele şi taxele locale integral pe un an întreg, până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 5 %.

S-au îmbrăcat la ţol festiv şi au ieşti încă de la primele ore din casă. Este vorba despre arădenii, în special despre cei de vârsta a III a care s-au îndreptat în această dimineaţă spre ghişeele Direcţiei Fiscale, pentru a plăti taxele şi impozitele.

„De obicei veneam în 2 sau 3 ianuarie să le plătesc, dar în acest an văd că doar de astăzi se poate”, spune Vasile Archip.

Oamenii spun că au făcut economie încă de la mijlocul anului trecut pentru a putea să plătească dările la început de an.

„Am făcut economi şi acum am venit să văd cât am de plată să nu rămân dator”, spune Gheorghe Pera, pensionar. Spre deosebire de alţi ani, deşi au fost sute de arădeni care au plătit astăzi impozitele, personalul a fost suplimentat, astfel încât nu s-a stat ore întregi la ghişee.

„Le plătim ca să nu uităm şi mai ales să scăpăm de o grijă. Nici nu vreau să mor şi să le las neachitate”, spune Gheorghe Durnea, 80 de ani.

Majoritatea celor prezenţi au declarat că au plătit cu tot cu salubritate peste 200 de lei.

În primele patru ore de la deschiderea ghişeelor peste 1.200 de arădeni, persoane fizice şi juridice, şi-au achitat impozitele şi taxele locale pentru anul 2011. Tot de astăzi taxele şi impozitele se pot plăti şi on line.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite