Arad: Pensionarii fac duşuri de criză la ştrand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Pensionarii fac duşuri de criză la ştrand
Arad: Pensionarii fac duşuri de criză la ştrand

Oamenii susţin că astfel îşi reduc plata cheltuielilor.

Vârstnicii au găsit în duşurile de la ştrand o metodă să mai reducă din cheltuieli şi consumul de apă caldă.

Sezonul estival adună mii de pensionari arădeni la Ştrandul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP). Vârstnicii s-au obişnuit să vină aici pentru tratament dar, mai nou, folosesc duşurile şi pentru igiena zilnică, astfel făcând economie la consumul de apă caldă de acasă. George Iancu este pensionar şi frecventează Băile Termale CARP de zece ani. El susţine că are aici toate condiţiile. „Fac şi tratament şi saună şi, mai nou, îmi aduc săpunul şi şamponul de acasă pentru duş. Astfel, mai economisesc la consumul de apă caldă de acasă”, a mărturisit pensionarul.

La rândul său, Margareta Szucs a spus că, în această perioadă, când toate sunt scumpe, pensionarii încearcă orice ca să mai salveze din cheltuieli. „Mă spăl şi eu pe păr de două ori pe săptămână, aici, la duşurile de la ştrand. Şi, zilnic, fac duş. Dacă ar trebui să fac duş acasă, aş consuma foarte multă apă şi nu aş putea s-o plătesc”, a declarat Margareta Szucs.

Preţuri mici, condiţii optime

Membrii CARP beneficiază de reduceri de preţuri la acest ştrand. Pentru ei intrarea generală pentru agrement şi tratament costă doi lei. Tot pentru membrii CARP, intrarea la vana de tratament costă trei lei, pentru copii, elevi, studenţi şi militari, preţul de intrare este de 1,5 lei, iar pentru adulţii nemembri CARP, intrarea costă 5 lei. La jacuzzi, preţul e 8 lei pentru toţi vizitatorii.  Băile Termale CARP sau Bidi cum le mai numesc arădenii, au primit în acest an o nouă înfăţişare. Mult mai curat şi primitor, ştrandul este singura alternativă a pensionarilor de a-şi petrece timpul liber.

„Avem foarte mulţi vizitatori în fiecare vară, de aceea ne-am gândit să mai renovăm puţin baza. Am şi toaletat plaja şi am asigurat curăţenia în incinta ştrandului”, a declarat Vasile Neagu, preşedintele CARP Arad. Ştrandul funcţionează cu pavilionul de 20 de vane, care este deschis permanent atât iarna, cât şi vara, un bazin acoperit, o saună şi două bazine exterioare.

Pavilion de fizioterapie este unic în oraş şi este foarte căutat

Ştrandul CARP beneficiază şi de un pavilion de fizioterapie, dotat cu echipament pentru fizioterapie de concepţie inovativă şi practică. Un medic şi un asistent medical de specialitate fac în fiecare zi consultaţii şi tratamente. Se pot face infiltraţii ale ţesutului moale, puncţii şi infiltraţii, ionizări, limfomasaj, galvanizări. Tratamentele se fac, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 16.00.

Alternativă
Şi tinerii vin să se relaxeze alături de pensionari la Ştrandul CARP

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite