Arad: Pensionari pagubiţi de răufăcători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naivitatea a făcut din nou ca doi arădeni, ambii persoane în vârstă, să fie înşelate de către persoane, care sub diferite pretexte i-au lăsat fără toţi banii strânşi cu greu pentru zile negre.

Două persoane, o femeie în vârstă de 80 de ani şi un bărbat de 77 de ani, au reclamat poliţiştilor astfel de fapte. N. Silvia de 80 de ani a declarat poliţiştilor că în data de 4 iunie 2009, în jurul orei 11.00, sub pretextul verificării instalaţiei de apă, trei persoane au intrat, cu permisiunea ei, în locuinţă şi profitând de neatenţia sa, i-au sustras 4.300 euro şi 1.100 dolari.

Tot în zona în care a avut loc fapta reclamată de octogenară, S. Iosif, în vârstă de 77 ani, a declarat poliţiştilor că a fost acostat de către un bărbat, care iniţial l-a întrebat folosind limba maghiară, dacă înţelege şi vorbeşte această limbă. Răspunsul omului fiind unul afirmativ, bărbatul i-a spus că este împreună cu nişte prieteni, sunt toţi străini şi vor să ajungă la Spitalul Municipal din Arad, unde o cunoştinţă apropiată se află internată, fiind victima unui accident de circulaţie.

I-au solicitat bătrânului să îi conducă la Spitalul Municipal Arad şi după ce au urcat în autoturismul acestora (în care se aflau încă un bărbat, o femeie şi un copil, de aproximativ 7 ani), pe parcursul traseului au simulat că vorbesc la telefon cu medicul care le tratează cunoştinţa şi care a solicitat o sumă mare de bani, în lei, iar ei nu aveau decât valută.

Pentru aceasta au solicitat bărbatului să le dea împrumut suma de 6.000 lei, ei urmând să lase ca şi garanţie, o borsetă în care făptuitorii i-au dat impresia că au o sumă importantă în valută. Cu autoturismul suspecţilor, s-au deplasat la locuinţa victimei, unde aceasta le-a oferit suma de 6000 lei, iar aceştia au lăsat borseta ca şi garanţie.

Ulterior, văzând că cele trei persoane nu se mai întorc cu suma de bani împrumutată, septuagenarul şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat organele de ordine.

Din primele cercetări efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că suspecţii - un grup format din 2 bărbaţi şi o femeie, însoţiţi de un băiat în vârstă de 7 ani -circulă cu un autoturism Volkswagen de culoare bej, înmatriculat în Slovacia şi nu vorbesc decât limba maghiară şi slovacă.

Poliţiştii arădeni continuă cercetările pentru identificarea acestor persoane, fiind sesizaţi şi poliţiştii din judeţele limitrofe, deoarece astfel de cazuri au fost semnalate şi în alte judeţe din vestul şi centrul ţării.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite