Paula Bolboacă, tânăra îndrăgostită de pictură şi design vestimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasiunea pentru croitorie a moştenit-o de la bunica ei, care a cusut mulţi ani, iar astăzi Paula a ajuns să croiască aproximativ 30 de rochii pe lună.

Profil


Născută: 4 decembrie 1976, Arad
Studii: Academia de Arte din Cluj, secţia Design vestimentar
Familie: Căsătorită, are un copil
Pasiuni: Pictura şi croitoria


Îi place să discute cu clientele ei, să le dea sfaturi şi mai ales să le croiască rochii unice care să le simbolizeze caracterul şi personalitatea. I-a plăcut croitoria de mică când nu reuşea decât să-şi îmbrace păpuşile cu haine pe care le vedea doar la televizor. „Din copilărie mi-a plăcut să croiesc. Am moştenit talentul bunicii, doar că ea a croit până la stadiul de amator. Imediat după ce am terminat şcoala, m-am apucat serios de pasiunea care mi-a devenit astăzi job”, a explicat Paula.


Aplicaţii deosebite


Fiecare rochie pe care o croieşte este unică în felul ei. Paula spune că broderiile lucrate cu mare atenţie o caracterizează. „Îmi place să mă axez pe aplicaţii artistice deosebite, pentru ca rochia să fie unică. Fiecare femeie are un punct forte pe care trebui să îl scoată în evidenţă, pentru ca atunci când merge la un eveniment cu o creaţie de-a mea, toată lumea prezentă să întoarcă ochii după ea”, a spus arădeanca. Paula mai spune că pentru meseria ei e nevoie de multă răbdare şi pricepere. Din punctul ei de vedere, cheia succesului stă în comunicarea strânsă cu clientele.


„Clientele sunt diferite şi dificile în acelaşi timp. Pentru mine, fiecare doamnă care are vreo nemulţumire este o provocare. Mă gândesc că dacă reuşesc să le fac pe plac şi celor mai dificile cliente, înseamnă că într-adevăr îmi place ceea ce fac”, a continuat Paula. Tânăra îşi petrece aproape toată ziua în atelierul de croitorie, unde este ajutată de alte două fete la fel de talentate. Nu se simte obosită niciodată, ba din contră spune că dacă cineva i-ar lua vreodată acul şi aţa din mâna, ea nu ar mai putea trăi.


„Croitoria pentru mine înseamnă totul. Lucrez foarte mult prin comandă şi consider că o rochie făcută într-un atelier vine perfect pe corpul clientei”, a continuat Paula. Arădeanca croieşte şi rochii de mireasă. Media creaţiilor ei lunare ajunge undeva la 30 de modele. Paula spune că a avut de-a face cu fel de fel de cliente, din toate clasele sociale, cu care a reuşit de fiecare dată să se înţeleagă perfect. Nu îşi doreşte să renunţe niciodată la pasiunea ei şi spune că fetiţa ei începe deja să-i calce pe urme. „Cu toate că e încă mică, fiica mea îşi petrece de multe ori zilele în atelierul meu şi vine cu sfaturi ori completări. O să devină un mare designer vestimentar, sunt convinsă”, a încheiat creatoarea.


Întrebări şi răspunsuri


Creaţiile cărui designer te inspiră atunci când te apuci de o rochie?
Îmi plac foarte mult creaţiile lui Elie Saab. Urmăresc tot ce scoate nou pe piaţă şi mă inspir din modele lui.

Cam cât lucrezi pentru o rochie de mireasă?
Nu am un termen stabilit dinainte, totul e în funcţie de clientă. Având în vedere comenzile multe pe care le avem, în aproximativ o lună terminăn o rochie de mireasă, perioadă în care clienta vine la mai multe probe.


Ce-i place

Paula recunoaşte că îi place foarte mult pictura şi şi-ar dori să călătorească mai mult. „Îmi place când le văd pe clientele mele mulţumite de munca mea. Îmi dau toată silinţa pentru fiecare rochie şi pun multă dragoste la fiecare creaţie”, a explicat tânăra.


Ce nu-i place

„Nu-mi place să văd pe cineva trist. Nu-mi plac oamenii atunci când sunt supăraţi şi încerc pe cât posibil să-i ajut pe fiecare în parte cu cât pot”, a concluzionat Paula Bolboacă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite