Arad: Patru transfugi au vrut să treacă vama ascunși în portbagaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Patru transfugi au vrut să treacă vama ascunși în portbagaj
Arad: Patru transfugi au vrut să treacă vama ascunși în portbagaj

Poliţiştii de frontieră de la PCTF Nădlac au reţinut patru persoane, care se aflau ascunse în portbagajul unui autoturism înmatriculat în Slovacia, încercând în acest fel să evite controlul de frontieră.

Aceștia au fost descoperiți azi noapte, cu ocazia efectuării controlului de frontieră pe sensul de ieşire din țară,ascunși în portbagajul unui autoturism înmatriculat în Slovacia.


În urma cercetărilor efectuate a rezultat că persoanele găsite în portbagajul autoturismului sunt cetăţeni din Pakistan şi Sri Lanka cu vârste cuprinse între 26 şi 47 ani şi inteţionau să se sustragă controlului de frontieră în vederea deplasării în Spaţiul Schengen. Toţi patru au intrat legal în ţară prin PTF Henri Coandă.


Şoferul autoturismului declară că înainte de a ajunge la Nădlac, într-o parcare, i-a ascuns pe cei patru în portbagajul autoturismului.  Cetăţenii din Pakistan şi Sri Lanka au declarat că au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să ajungă în Ungaria, urmând ca la destinaţie sa plătească 700 de dolari fiecare şoferului.


Toți cei cinci sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv pentru complicitate la tentativa de trecere ilegală a frontierei.                                                                         

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite