Patru turci şi călăuza lor au fost reţinuţi de frontierişti la vama Vărşand

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transfugi
Transfugi

Frontieriştii arădeni de la vama Vărşand au reţinut patru persoane din Turcia care au încercat să ajungă ilegal în spaţiul Schengen ajutaţi fiind de alte trei persoane din România şi Bulgaria.

Cele cinci persoane, care se deplasau către Ungaria au fost depistate de o patrulă de supraveghere a frontierei de la Vărşand. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ două sute de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Vărşand, pe malul stâng al râului Crişul Alb, în vegetaţia de pe malul apei. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că patru dintre persoane sunt cetăţeni din Turcia cu vârste de 19 şi 40 ani şi un cetăţean român, Dumitru C., care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

„Ieri, în jurul orei 14.00, în vreme ce mă plimbam prin centrul Vărşandului, a oprit lângă mine un microbuz. Din maşină au coborât doi bărbaţi, care mi-au propus în schimbul a patru sute de lei şi un telefon mobil să trec patru turci din România în Ungaria”, a declarat Dumitru C. frontieriştilor.

La rândul lor, turcii au declarat că au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.„În timpul cercetărilor, la PTF Vărşand, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară un microbuz care corespundea descrierii cetăţeanului român. S-au efectuat verificării de către lucrătorii noştri în urma cărora s-a constatat că în microbuz sunt cele două persoane (cetăţeni bulgari), care i-a propus cetăţeanului român să-i treacă ilegal frontiera pe cei patru”, a spus Leş.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite