PORTRET: Patrick Adjudeanu copilăria printre medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patrick Adjudeanu
Patrick Adjudeanu

La nici 11 ani, îşi trece deja în cartea de vizită numeroase distincţii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale de înot.

Patrick a început să facă înot urmând exemplul tatălui său, care, la rândul lui,  în copilărie, a practicat polo. I-a plăcut din prima clipă şi a constatat că se simte în bazin „ca peştele în apă”. Din 2006, viaţa lui Patrick se împarte între şcoală şi antrenamentele zilnice la bazin. Profesorul Panait a descoperit potenţialul micuţului arădean şi l-a îndrumat spre performanţă când băiatul s-a înscris prima dată la cursurile de înot obişnuite, organizate pentru toţi copiii.

Primele satisfacţii şi medalii

Patrick s-a înscris la Clubul Sportiv Şcolar Gloria Arad, unde activează chiar din anul în care a avut primul contact cu apa. „Îmi place foarte mult la înot şi nu consider că e obositor programul meu zilnic”, povesteşte tânărul înotător. Şi asta în condiţiile în care Patrick are zilnic câte două ore de antrenamente, de luni până vineri. Patrick este în primul rând un învingător şi recunoaşte că nu îi place să fie niciodată pe locul doi.

„Nu îmi place să pierd. Eu vreau să câştig întotdeauna”, spune hotărât micul înotător, care aplică acest crez în tot ceea ce face. În decursul celor patru ani de când face înot, sub îndrumarea antrenorului său, Silviu Haş, Patrick a obţinut locul trei la Cupa Banatului la 50 de metri liber, un loc doi la Cupa Aradului la 50 de metri spate şi tot la Cupa Aradului a mai luat şi o medalie de bronz la 50 de metri liber. „Astea sunt probele mele preferate. Îmi place foarte mult să înot craul şi fluture, dar nu refuz nici probele de rezistenţă”, mărturiseşte Patrick.

Performer în toate domeniile

La cei 10 ani ai săi, micuţul arădean are deja în palmares două participări la campionate  naţionale de nataţie şi la un concurs internaţional derulat la Bekescsaba, în Ungaria. Chiar dacă înotul de performanţă îi ia mult timp şi antrenamentele sunt zilnice, Patrick Adjudeanu consideră şcoala şi lecţiile la fel de importante ca sportul. Din clasa I este premiant şi nu are de gând să renunţe la această poziţie. „Îmi place să învăţ şi particip la toate olimpiadele şi concursurile şcolare  care se organizează. Îmi place matematica şi am participat la concursul „Cangurul“, dar şi la concursuri de cultură generală”, povesteşte, cu mândrie, micul arădean.

Ca oricărui copil, lui Patrick îi place foarte mult să citească, îi place fotbalul şi jocurile pe calculator, pentru care, însă, recunoaşte că nu are atât de mult timp pe cât şi-ar dori. „Am citit tot Harry Potter şi mi-a plăcut foarte tare. Am atlasurile umane şi abia aştept să citesc toată colecţia Jules Vernes. Primul număr îl am deja”, mai spune, plin de vervă, înotătorul arădean.

Întrebări şi răspunsuri

Intenţionezi să continui cu înotul?
Bineînţeles. Vreau să fac înot pe mai departe, să mă duc la concursuri, cât mai multe. Chiar dacă nu e întotdeauna uşor, m-am obişnuit cu programul şi îmi place foarte mult în apă, la înot.

Cine e sportivul tău preferat?
De la înot, Michael Phelps. Îmi place stilul său şi performanţele pe care le are. Îmi mai place foarte mult de Cristiano Ronaldo, fotbalistul, şi aş vrea să fiu ca unul dintre cei doi când mai cresc.

Care e echipa ta de fotbal preferată?
Real Madrid, cu siguranţă. Şi mă supăr foate tare dacă ei pierd vreun meci.

Ce-i place
„Îmi place să mă joc la calculator şi să citesc. Îmi mai place să mă dau pe Internet şi bineînţeles, să înot”, rezumă Patrick Adjudeanu pasiunile sale la 10 ani. Micuţul înotător mai adaugă la această listă şi plăcerea de a fi primul, dar şi ciupercile umplute la cuptor.

Ce nu-i place
Cea mai grea încercare pentru Patrick Adjudeanu este trezitul dimineaţa. „Nu îmi place să mă trezesc dimineaţa. Îmi e greu”, spune Patrick. Un alt lucru care nu îi place este ca altcineva să umble cu lucrurile sale.

Profil
Născut. 28 aprilie 1999, Arad
Experienţă. Face înot de performanţă din 2006
Studii. Elev,clasa a V-a la Grupul Şcolar  Csiky Gergely Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite