Pasiunea şi eleganţa invadează Aradul pe ritmuri de salsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai picante dansuri caracterizat prin mişcări subtile şi romantice va face cunoştiinţă cu arădenii iubitori ai dansului. După succesul pe care ritmurile latino le-au avut în oraşul de pe Bega, timişorenii vin să-i înveţe pe arădeni secretele celor mai buni dansatori de salsa.

Şcoala de dans „Salsa Addicted”, înfiinţată în Timişoara în 2005 îşi va întinde mrejele din această lună şi asupra arădenilor, care vor putea învăţa gratuit primii paşi . Conform lui Dan Ceplinschi, salsa este o combinaţie între pasiune, eleganţă şi simţ. „Ceea ce deosebeşte salsa de dansul sportiv, este că salsa nu depinde de o anumită coregrafie. Dacă stăpâneşti paşii de bază, poţi să improvizezi pe loc o mişcare nouă. Totul este influenţat de sentimente, de trăiri: salsa înseamnă pur şi simplu viaţă”, a spus instructorul de dans Dan Ceplinschi.

Cursurile vor începe de abia pe 7 iunie şi vor fi gratuite pentru începători. Cursurile se vor desfăşura în sala de sport a Grupului Şcolar Industrial “Aurel Vlaicu”, de două ori pe săptămână, marţi şi joi, între orele 20 – 21.

Cei care vor să continue pot trece după terminarea modulului de începători la cel pentru intermediary. Modulul gratuit pentru începători are o durată de nouă şedinţe iar cei care doresc să continue, după aceea, la intermediari trebuie să plătească 80 de lei pe lună.

Un hobby scump

Salsa nu este deloc un hobby ieftin. „Un dansator care nu este financiar stabil, nu poate să îşi permită să facă salsa. Totul începe cu un simplu abonament la un curs de dans (aproximativ 100 lei pe lună). După primele mişcări realizezi că o pereche de pantofi de dans este aproape o necesitate. O pereche de pantofi speciali de dans costă de la 50 euro în sus”, a spus Ceplinschi.

Periodic se organizează festivaluri şi congresuri de salsa în ţară şi străinătate, „obligatorii” ca şi dansator, dacă vrei să ţii pasul cu noile inovaţii

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite