Pasionaţii de cai putere sunt aşteptaţi la prima ediţie a Drag Racing Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În alte oraşe se organizează periodic astfel de curse
În alte oraşe se organizează periodic astfel de curse

Arădenii sunt aşteptaţi duminica, 7 noiembrie 2010, de la ora 9:00, în incinta Aeroportului Arad pentru a participa la prima ediţie a Drag Racing. Organizatorii spun că aceasta este o competiţie naţională de accelerare auto pe distanţa standard internaţională de 400 metri.

Acest tip de cursă presupune alinierea la start a câte doua maşini care pornesc simultan, iar cea care obţine cel mai bun timp pe distanţa de 400 metri este considerată câştigatoare.

„Instalaţia de cronometrare este una profesională, special dedicată acestui tip de curse fiind dotată cu un semafor de start şi diferiţi senzori montaţi pe toată lungimea pistei care să ofere informaţii referitoare la viteza şi timpi în diferite puncte ale traseului”, spune Valentin Costea, organizator.

  La eveniment  sunt aşteptaţi atât piloţi din toată ţara, reprezentanţi  ai diferitelor cluburi de acest gen, cât şi pasionaţii din Arad şi oraşele apropiate: Timisoara, Oradea, Deva, Cluj.

„Printre maşinile prezente vor fi şi maşini special pregătite pentru astfel de curse, care dezvoltă peste 600 cai putere, dotate cu turbo compresoare, sisteme de nitro şi alte modificari aduse motoarelor şi caroseriilor pentru creşterea performanţelor competiţionale.

Programul Competiţiei

De la ora 9.00 de când va avea loc deschiderea   competiţiei  şi  până la ora 12.00 se vor desfăşura  antrenamentele după care vor începe sesinunile de calificări.

De la ora 15.00 se va da startul oficial al competiţiei care va dura cu aproximaţie până la ora 17.00 când  vor fi anunţaţi  câştigătorii şi va avea loc festivitatea de premiere.

Premiile vor consta în produse din domeniul auto, cum ar fi jante, uleiuri şi alte accesorii.

Organizatorii acestui eveniment sunt KID tuning şi  Deme Macarale.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite