Paşaportul este mai scump din această primăvară cu aproape 20 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasapoartele vor fi mai scumpe cu aproape 20 de lei
Pasapoartele vor fi mai scumpe cu aproape 20 de lei

Reprezentanţii Prefecturii Arad au anunţat astăzi că taxa pentru eliberarea unui paşaport temporar s-a majorat de la 1 martie de la 64,20 de lei la 80 de lei.

Vechea sumă este valabilă doar pentru arădenii care au achitat taxa de eliberare înainte de 1 martie. Pentru aceştia se va lua în considerare chitanţa cu suma mai mică. Autorităţile au mai anunţat că suma totală pe care o va scoate din buzunar orice persoană care vrea să intre în posesia unui paşaport temporar va fi de 212 lei.

„Pe lângă suma de 80 de lei care reprezintă contravaloarea paşaportului, solicitanţii vor achita încă 132 de lei care reprezintă taxa de cerere şi tariful suplimentar de eliberare a paşaportului temporar”, a declarat în această dimineaţă, Călin Bibarţ, prefectul Aradului. Toate aceste taxe pot fi achitate direct la ghişeul Trezoreriei Arad, aflat în incinta Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor simple.

„Nu o să-mi fac prea curând un paşaport, însă pot spune că noua taxă e destul de mare. Vom plăti mai mult ca la eliberarea unui buletin. Din păcate suntem obişnuiţi cu astfel de majorări, fără rost, după mine. Suntem buni doar să scoatem bani din buzunar”, spune Mihai Covaci din Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite