Părinții arădeni vor putea verifica notele și absențele elevilor on line

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinții își vor putea urmări copiii
Părinții își vor putea urmări copiii

Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au anunțat că vor implementa începând din acest an şcolar un sistem de management şi analiză a performantelor scolare în unităţile de învământ preuniversitar din Municipiul Arad.

Sistemul este o premieră în România şi are drept scop îmbunătăţirea procesului de învăţământ în şcolile şi liceele arădene.  Cei de la Primărie spun că prin crearea unei baze de date eletronice în care vor fi cuprinşi toţi elevii şi profesorii, acest sistem va fi instrumentul de evaluare continuă a nivelului de pregătire al elevilor, a calităţii predării şi a peformanţelor fiecărei unităţi de învăţământ pe parcursul întregului an şcolar.

Sistemul va funcţiona într-o reţea informatică metropolitană cu înalt nivel de securizare, care asigură protecţia datelor şi informaţiilor cu caracter personal. Responsabilii din şcoli, Inspectorat Şcolar şi Primărie vor avea acces la date şi rapoarte pe nivele diferenţiate iar părinţii vor putea să se informeze despre activitatea zilnică a unui elev  prin intenet, pe baza unui cod individual de acces.

„Sistemul informatic va oferi în timp real date şi rapoarte referitoare la activitatea  elevilor, respectiv note obţinute, frecvenţă, participare la alte programe în cadrul şcolii, etc. astfel încât  prin analiza evoluţiei acestora conducerile unităţilor de învăţământ, Inspectoratul şcolar şi Primăria, în parteneriat cu părinţii, vor putea identifica disfuncţionalităţile şi vor putea lua măsurile organizatorice sau didactice necesare pentru îmbunătăţirea rezultatelor individuale ale elevilor şi a calităţii generale învăţământului preuniversitar din municipiul Arad”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

    
Proiectul este conceput în cadrul Primăriei Municipiului Arad, pe baza consultărilor cu reprezentanţii inspectoratului şcolar şi a tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu.  Suma alocată de Primăria Arad pentru pentru achiziţia echipamentelor şi programelor informatice este de aproximativ  190 000 de euro.

Sistemul este în curs de implementare în toate şcolile şi liceele din municipiu, urmând să devină funcţional în cursul acestui semestru.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite