Parfumuri și țigări de contrabandă de zeci de mii de lei au fost descoperite la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda tuturor demersurilor făcute de polițiști, produsele de contranbandă par să fie la mare căutare pe piaţa din ţară dar şi pe cea din străinătate. Drept urmare, în ultimele 24 de ore, polițiștii au făcut două capturi de astfel de produse.

Primul caz, este cel al unui bărbat care spera să obţină profit din comercializarea în afara ţării a unor sticle cu parfumuri dar care şi-a văzut visul năruit la frontieră. În timpul controlului de rutină de la Vama Vărşand, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în locaşul roţii de rezevă, 250 flacoane de parfum ce urmau a fi comercializate în Spaţiul Schengen.
„În urma controlului efectuat asupra autoturismului s-a constatat că în portbagaj, în locaşul roţii de rezervă se aflau recipiente cu parfum. Astfel, au fost descoperite 250 de flacoane de parfum, inscripţionate cu diferite mărci de renume. Întrucât după aspectul exterior al ambalajelor, modul de inscripţiona­re, lipsa sigiliilor specifice produselor de marcă şi datorită faptului că nu au fost prezentate documen­te de provenienţă şi nici certificat de autenticitate, există indicii temeinici că produsele respective sunt contrafăcute”, a declarat comisar şef de poliţie Ion Mareş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Șoferului în vârstă de 36 de ani i s-a întocmit dosar penal  pentru punere în circulaţie fără drept a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. La finalizarea cercetărilor urmează să fie prezentat procurorului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
Tot cu marfă de contrabandă dar de această dată cu ţigări a fost prinsă o femeie, care voia să le introducă în ţară pe la PTF Nădlac. Poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului său, peste 1.000 de pachete ţigări ce urmau a fi introduse ilegal în România.
„Pe sensul de intrare în ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat la controlul de frontieră o persoană de sex feminin, Maria M., în vârstă de 24 ani, la volanul unui autoturism, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că în autoturism s-ar putea afla ţigări netimbrate, persoana în cauză împreună cu mijlocul de transport au fost conduse la sediul S.P.F. Nădlac pentru efectuarea verificărilor ” , a mai precizat comisar şef de poliţie Ion Mareş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţan al Poliţiei de Frontieră
Astfel, în timpul controlului s-au descoperit ascunse, în locaşul roţii de rezervă din portbagaj şi sub preşurile din dreaptă faţă şi spate ale autoturismului, pachetele de ţigări, toate având aplicate timbru de Serbia. Valoarea ţigărilor descoperite este de peste 10.000 de lei.
Femeia prinsă cu ţigări este acum cercetată pentru contrabandă cu ţigări.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite