Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, locul II pe țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Neculcea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad
Marius Neculcea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad

Timp de două zile, la Brașov, șefii Parchetelor din întreaga țară precum și reprezentanți ai Direcției Generale Anticorupție, și-au prezentat activitățile pe tema corupției, desfășurate pe parcursul anului. Din toate județele, Aradul a stat cel mai bine la capitolul stârpirii corupției.

Cu 12 procurori activi, în dificit cu trei lucrători decât prevede schema instituției, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad și-a prezentat analiza activității pe linia de corupție, iar rezultatele au fost dintre cele mai bune. Drept dovadă, Parchetul Arad a fost răsplătit cu o diplomă onorifică, ocupând locul II pe țară, după București, într-un clasament al județelor.

Contactat telefonic, prim-procurorul, a arătat că meritul este în principal al procurorilor care își desfășoară activitatea la Arad.
“Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a avut ca obiectiv principal combaterea corupției întrucât această activitate constituie o parte componentă a mecanismului de cooperare-verificare și o condiție a aderării la Spațiul Schengen. Nu am făcut decât să ne facem datoria în limitele prevăzute de lege și Constituție”, a susținut Marius Neculcea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Totodată, conducerea instituției arădene promite că se va acționa în continuare. Și nu doar eliminarea corupției se află printe obiectivele Parchetului arădean.

“În continuare vom acționa și în ceea ce privește celelalte obiective ale Parchetului, respectiv combaterea evaziunii fiscale și a infracțiunilor de violență”, a declarat Marius Neculcea, prim- procuror Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite