Păpuşa Nadia, gata să intre în sacul Moşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii fabricii „Arădeanca“ o realizează pe Nadia de acum 30 de ani
Angajaţii fabricii „Arădeanca“ o realizează pe Nadia de acum 30 de ani

Aproape 120 de păpuşi făcute după chipul celei mai iubite gimnaste din România au plecat deja spre magazinele de jucării din toată ţara. Până săptămâna viitoare, fabrica arădeană va mai livra încă 500 de păpuşi, urmând ca între 21 şi 23 decembrie să mai ajungă la vânzare încă 300 de cutii.

„Păpuşa Nadia implică o muncă migăloasă pe anumite faze de producţie. De exemplu, capul păpuşii este pictat manual, operaţiune care durează aproximativ 20 de minute”, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Arad directorul comercial al fabricii de păpuşi Arădeanca, Octavian Fânaţă.

Cerere mare şi la export
Acesta a mai explicat că şi implantatul părului păpuşii se face în două faze, părul propriu-zis şi mai apoi bretonul, ondulat. „Freza păpuşii respectă cu stricteţe imaginea pe care o avem cu toţii din momentul în care Nadia a câştigat medalia de aur la Montreal. 
Cu părul prins în coadă, breton şi agrafe”, a mai explicat Octavian Fânaţă. Lansată recent, păpuşa Nadia a trezit deja interesul mai multor distribuitori de jucării, în special din Statele Unite ale Americii şi Canada, acolo unde Nadia Comăneci este extrem de iubită şi apreciată. Din ianuarie, fabrica din Arad va începe producţia de păpuşi şi pentru export, estimând că va livra circa 2000 de păpuşi pe lună către pieţele externe.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite