Pakistanezii şi indieni, prinşi în grup organizat la buza frontierei cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agitaţie mare aseară, cu zece minute înainte de miezul nopţii pe câmpul din apropierea vămii Nădlac, acolo unde frontieriştii arădeni au pus mâna pe cinci persoane care se deplasau pe jos către Ungaria.

Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ zece metri faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Nădlac, în apropierea liniei de frontieră.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 24 şi 28 ani, care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cele cinci persoane au declarat că s-au deplasat cu un autoturism de ocazie, de unde au continuat călătoria pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Cei cinci au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen. „S-a luat măsura întreruperii călătoriei celor cinci şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a spus Leş.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite