Pacienţii au făcut front comun cu medici de familie pentru reţete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de medici de familie din municipiu, alături de pacienţi au protestat în această dimineaţă în faţa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Arad faţă de pachetul de legi emis de Guvern.

Înarmaţi cu pancarte şi cu lozinci pe măsură, protestatari au ţinut să precizeze motivele pentru care au ieşit în stradă. „Suntem supuşi unor presiuni extreme şi au apărut hotărâri care, pe de o parte, nu ne mai permit să ne îngrijim pacienţii aşa cum este nevoie şi, pe de altă parte, nu ne mai asigură cele strict necesare  cabinetelor”, a spus Adrian Dărăbanţiu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Arad.

Pacienţii în schimb sunt nemulţumiţi de situaţia reţetelor. Câţiva dintre aceştia, veniţi chiar din judeţ pentru pichetarea Casei Judeţene de Sănătate au ţinut să precizeze că ordonanţele date de Guvern îi dezavantajează pe cei cu boli cornice. „Vrem să se acorde o importanţă mai mare pacienţilor. Am patru boli cornice şi nu mi se pare normal ca doar o dată la trei luni să mi se elibereze reţetă. Ar fi trebuit să fie mult mai mulţi pacienţi aici, alături de noi pentru că ne afectează pe toţi”, a spus Viorica Mihailu, 51 de ani, pacient.

Medicii, la rândul lor au ţinut să precizeze că noul pachet de legi îi va dezavantaja cel mai mult pe pacienţi. „Ministerul Sănătăţii a decis că pacienţii se pot simţi rău doar o dată la trei luni, deoarece atât de rar are voie medicul de familie să vadă pentru bolile cronice. Mai mult, este posibil să nu poată primi nici această reţetă, întrucât noi avem un plafon "orientativ" la prescrierea medicamentelor compensate", a spus Zaharia Dinu, medic de familie.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite