Pachețelele cu mâncare au reînviat odată cu criza și îi ajută pe părinți să facă economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În pauza mare copiii iau cu asalt fast food-urile
În pauza mare copiii iau cu asalt fast food-urile

Dacă până nu demult majoritatea părinților își trimiteau copiii la școală cu bani de buzunar pentru ca aceștia să-și poată cumpăra un meniu fast-food, chiar din curtea școlii, astăzi situația s-a schimbat radical.

Vânzarea produsele fast-food în curtea școlii este interzisă, iar patronii chioșcurilor se tem că vor fi nevoiți să închidă afacerile. Arădenii dau vina pe criză și spun că reduc mult cheltuielile lunare cu un copil, în condițiile în care îi pun la școală pachețel de acasă. “La un copil de clasa întâi aproximativ cinci lei trebuie să-i dai zilnic dacă nu-i pui de mâncare. Suma este una modică iar în unele familii sunt convinsă că depășește 10 lei. Noi le punem celor doi copii sandviciuri de acasă. Sunt mult mai sănătoase și economisesc bani pentru alte cheltuieli cum sunt rechizitele, hainele și încălțămintea”, a explicat Lotte Safta, din Arad. 

Chipsurile învinse de pâinea cu salam

De asemenea, părinții spun că sunt de acord cu legea impusă comercianților de mâncare tip fast-food, de a interzice vânzarea acestor meniuri. Până și micuții știu că hamburgherii, snacksurile, ori cornurile cu ciocolată nu sunt deloc sănătoase consumate zi de zi. “La școală plec doar cu pachețelul, pentru că e mai bună mâncarea de acasă. Câteodată mi-am mai cumpărat și de la chioșc câte-un pachet de chips, dar nu în fiecare zi”, spune Gabriel Safta.

Legea dată de Ministerul Sănătății îi sperie pe patronii chioșcurilor amplasate în zona școlilor care se tem că în acest mod vor falimenta afacerile. “Cred că am să mă reprofilez și în loc de snacksuri și răcoritoare o să vând mâncare gătită”, a explicat Viorel Crainic, patronul unui butic situate în curtea unei școli.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite