Arad: Rus cu paşaport polonez falsificat, prins la PTF Curtici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Punctul de Trecere a Frontierei Curtici călătorind cu trenul internaţional Rapid „Mureş”, care circulă pe relaţia Tg. Mureş – Budapesta, pe sensul de ieşire din ţară, s-a prezentat o persoană de sex masculin care s-a legitimat la controlul de frontieră cu un paşaport polonez.

Cu ocazia efectuării controlului documentului de călătorie, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni în legătură cu autenticitatea acestuia. Astfel, în urma verificărilor realizate cu aparatura din dotare, s-a constatat că documentul este fals total.

Din declaraţia persoanei şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că aceasta este din Rusia şi se numeşte Pavel V., în vârstă de 39 ani.

Bărbatul a declarat că documentul de identitate pe care l-a prezentat la ieşirea din România l-a obţinut de la o persoană necunoscută, contra sumei de 800 euro în Lituania. Pavel V. a recurs la această metodă deoarece nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei şi cercetării acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat în faţa Parchetului, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite