PROIECT În curând se poate spune adio maşinilor pe strada Meţianu din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată acum strada Meţianu
Aşa arată acum strada Meţianu

Autorităţile arădene spus că lucrările de modernizare a străzii vor începe de anul viitor, dar nu se ştie când se vor încheia. În câţiva ani, strada Meţianu va putea fi străbătură mai uşor de arădeni, dar şi de turiştii care vizitează oraşul. Maşinile vor avea accesul interzis.

Strada Meţianu din Arad îşi va schimba în câţiva ani „faţa”, spre bucuria celor care locuiesc în zonă şi a celor care trec zilnic pe acolo la piaţă.

În această dimineaţă reprezentanţii Primăriei au prezentat proiectul care include toate modificările ce vor avea loc pe strada respectivă. Dacă acum arădenii abia pot să meargă, mai ales când plouă, din cauza bălţilor, în următorii ani vor merge pe o stradă pietonală pavată cu granit şi piatră cubică din marmură.

„Am auzit că vor să modernizeze zona şi ne bucurăm. Aşa poate ne va merge şi nouă mai bine afacerea, pentru că oamenii vor vizita mai mult zona”, a spus Livia Lincă, patroana unui magazin de pe strada Meţianu.

Viitoarea stradă va fi prevăzută cu băncuţe, panouri informative, două rastele pentru biciclete, 22 de casete pentru arbori, fântâni pentru apă de băut şi o platformă pentru un obiect sculptural, dar şi stâlpi decorativi.

„Înainte de a realiza acest proiect a avut loc o consultare cu cetăţenii. Oamenii au avut ocazia să spună cum doresc să arate strada respectivă completând un chestionar”, a explicat arhitectul Dana Popescu.

Reprezentanţii Primăriei spun că după ce proiectul prezentat astăzi va trece prin toate etapele vor începe şi lucrările, însă nu pot spune o dată exactă.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite