PORTRET: Sebastian Dumitrache face arte marţiale inteligente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul arădean s-a apucat de sport în urmă cu zece ani, când a descoperit wing tsun kung-fu.

Profil


Născut. 08.08.1987, Arad
Studii. Masterand la Managementul în Educaţie Fizică şi Sport, masterand la Finanţare şi Management în Administraţie Publică în Arad
Familie. Necăsătorit
Job. Instructor Wing Tsun Kung-fu

Pentru unii, wing tsun kung-fu este un domeniu nou, greu de înţeles, o ramură a artelor marţiale de care nu toţi au auzit. Pentru Sebastian, însă, acest sport s-a transformat în activitatea lui zilnică. „Am fost pasionat de o artă marţială a omului inteligent, pe care am descoperit-o în urmă cu zece ani. Mi-am propus încă de atunci să devin antrenor. Mi-am pus ambiţia şi am reuşit. În prezent deţin propriul club de arte marţiale”, a explicat Sebastian Dumitrache.


Sport fără reguli


Tânărul arădean spune că scopul lui este acela de a aduna un număr cât mai mare de participanţi de wing tsun din România, la cel mai înalt nivel de pregătire „self defence“. Primul contact cu artele marţiale l-a avut la vârsta de 13 ani, când a început să afle secretele unei ramuri mai aparte. „Wing tsun kung-fu se numără printre cele mai noi stiluri de arte marţiale din lume. Mi s-a părut că este, de asemenea, cel mai eficient stil de autoapărare. Chiar dacă în prezent nu foarte mulţi români practică acest sport, eu cred că peste câţiva ani va fi mult mai dezvoltat şi la noi în ţară”, a continuat antrenorul.
Chiar dacă bătaia nu este un lucru plăcut pentru mulţi dintre noi, Sebastian spune că a ales acest sport pentru că i se pare că îl caracterizează în totalitate. Nu neapărat persoanele dure pot practica acest sport, spune arădeanul.


Antrenamente pe două ori pe săptămână


„Tinerii mai puţin dezvoltaţi fizic, fetele, băieţii, toţi se pot apuca de acest sport. Să cunoşti câteva elemente simple de autoapărare nu este un lucru foarte dificil. În plus de asta, wing tsun kung-fu te ajută să te manifeşti fără prea multe reguli stricte”, a punctat arădeanul. Pasionat de această ramură a artelor marţiale, Sebastian Dumitrache s-a hotărât să-şi deschidă propria sală de antrenamente. Aici, de două ori pe săptămână antrenează mai mulţi tineri dornici să intre în contact cu aşa-zisele bătăi de stradă.
„La rândul meu, am făcut parte din mai multe cluburi, unul chiar şi în Ungaria. Am cunoscut mulţi antrenori şi sportivi de la care am avut de învăţat doar lucruri bune”, a încheiat Sebastian Dumitrache. Arădenii care îşi doresc să înveţe secretele acestui sport îl pot găsi pe Sebastian în fiecare luni şi joi, la Şcoala Generală nr 5 din Arad, de la ora 18.00, respectiv 18.30.

Întrebări şi răspunsuri


Căror categorii de oameni se adresează acest sport?
Tehnicile pot fi însuşite uşor şi de  femei sau de cei mai puţin dotaţi fizic. Wing tsun kung-fu este cel mai des întâlnit stil de autoapărare în lupta de stradă.

Cine obişnuieşte să se antreneze în acest stil?
De regulă wing tsun kung-fu se întâlneşte foarte des în antrenamentele de pregătire ale agenţilor FBI.

Ce actori cunoscuţi au practicat acest stil de arte marţiale?
Wing tsun kung-fu a fost practicat de Bruce Lee şi Jackie Chan.

Ce-i place

Sebastian Dumitrache a spus că îi plac oamenii sinceri, care au caracter şi se poate baza pe ei în orice situaţie. „Îmi place să am lângă mine mulţi prieteni, dar întotdeauna îi aleg cu multă atenţie. Îmi place să mă plimb, să călătoresc şi ador animalele”, a spus antrenorul.

Ce nu-i place

Arădeanul a spus că printre lucrurile care îl nemulţumesc se numără şi faptul că din ce în ce mai puţini tineri sunt interesaţi de sport. Cu toate că e sănătos şi te ajută să te menţii tot timpul în formă, comoditatea s-a instalat în viaţa multor tineri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite