PORTRET: Maria Alessia Fericel convinge animalele să asculte numai de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi abia acum începe să înveţe să scrie şi să citească, Maria Alessia Fericel dresează animalele. Şi nu este vorba doar despre câinii, care sunt făcuţi pentru dresaj, ci şi despre iepuri sau alte animale domestice.

Micuţa a participat şi la diverse concursuri pentru copii şi de cele mai multe ori a ieşit învingătoare. Ea a demonstrat că animalele pe care le dresează sunt ascultătoare şi devotate ei.

„La vârsta de doi ani am primit un căţel. Nu era de rasă, era adus de pe stradă. Atunci, am început să iubesc animalele şi pentru că vroiam să mă asculte doar pe mine, am început să-l învăţ diferite lucru. Să stea la comandă, să dea lăbuţa, să latre când îi spuneam şi alte cele. Părinţii mei şi vecinii au rămas uimiţi de ce reuşeam să fac cu un câine care a crescut pe stradă fără stăpân. Din păcate nu îl mai avem”, spune Maria Alessia Fericel.

Micuţa Alessia nu s-a lăsat şi a încercat apoi să dreseze un iepure.

„Mi-a fost puţin mai greu, deoarece ei nu ascultă aşa de bine ca şi căţeii. Am reuşit să-l dresez. Mă asculta doar pe mine. Eram nedespărţiti. Asculta toate comenzile, însă mereu trebuia să am ceva de mâncare la mine să îi dau”, mai mărturiseşte fetiţa.

Citeşte mai multe despre Maria Alessia în ADS Săptămânal 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite