PORTRET: Luminiţa Cătană transformă nunţile în poveşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Cătană crede că cel mai important lucru în afacerea sa este să înveţi să cunoşti oamenii
Luminiţa Cătană crede că cel mai important lucru în afacerea sa este să înveţi să cunoşti oamenii

Şi-a dorit întotdeauna  să facă lucruri deosebite, astfel că şi-a găsit uşor locul în organizarea de evenimente.

Luminiţa Cătană povesteşte că şi-a descoperit pasiunea absolut întâmplător, la solicitarea unor prieteni, acum mai bine de patru ani. „Nişte prieteni m-au rugat să mă implic în organizarea unei  petreceri mai deosebite. Am intrat în joc şi am constatat că mi-a făcut foarte mare plăcere. În plus, efortul meu a fost bine primit de toţi cei implicaţi, aşa că mi-am spus: de ce nu?”, povesteşte tânăra arădeancă.

De altfel, aceasta mai mărturiseşte că de mic copil a organizat petreceri şi spectacole, în curte, la joacă cu copiii. Luminiţa a continuat să lucreze doi ani doar pentru cunoştinţe şi prieteni, pe care i-a ajutat în diverse ocazii, de la zile de naştere, până la evenimente importante, cum ar fi nunţi sau botezuri.

Oficializarea ocupaţiei

În urmă cu doi ani, Luminţa s-a dedicat întru totul acestei preocupări şi şi-a făcut propria firmă, pornind de la ideea că dacă oferi omului ceea ce el doreşte, e imposibil să nu ai succes.

Implicarea este cheia succesului

„Am o imaginaţie foarte bogată, în care nu cred că mă depăşeşte nimeni. În plus, vreau întotdeauna să fac şi mai bine, să cresc, să fac lucruri deosebite”, îşi rezumă filozofia, Luminiţa Cătană. Arădeanca mai spune că în opinia sa, nu te poate opri nimeni  să faci totul mai bine, să evoluezi, să creşti. Luminiţa Cătană crede că cel mai important lucru în afacerea sa este să înveţi să cunoşti oamenii şi să îi asculţi. „Trebuie să înveţi să descoperi ce îşi doresc clienţii tăi încă dinainte ca aceştia să  îţi spună ce îşi doresc sau să poată să numească acel lucru. Trebuie să-i intuieşti şi să le oferi ceea ce nici ei nu ştiu exact că vroiau”, crede tânăra, care a mai adăugat că la fel de importantă este echipa cu care munceşte, oamenii din jurul său.

De altfel, Luminiţa mai spune că niciodată nu se rezumă la a face nişte decoraţiuni, ci realizează o întreagă poveste în jurul evenimentului pe care îl organizează. „Am avut în luna aprilie a acestui an o nuntă cu tema o călătorie prin oraşele lumii. Astfel, invitaţii care soseau la sala unde s-a ţinut nunta, erau  poftiţi în Veneţia, Roma sau  Verona, adică la masa care reda atmosfera din aceste oraşe”, îşi aminteşte, cu drag, Luminiţa Cătană.
Aceasta mai spune că nu se teme de criză şi că mai mult decât atât, a încercat să se adapteze oferind clienţilor ei posibilitatea de a plăti în rate. „Îmi tratez clienţii aşa cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată şi asta se simte şi dă rezultate”, mai povesteşte Luminiţa Cătană.

Întrebări şi răspunsuri

Ce s-a purtat în acest an în materie de decoraţiuni?
Anul acesta am avut un an mov, aş putea spune. Am avut sâmbete când am organizat cinci nunţi, toate pe mov. Am încercat să schimb un pic trendul şi cred eu că am reuşit să impun şi culori gen maro, cărămiziu sau ocru.

Ce aşteptaţi de la anul care urmează?
Cred că 2010 va fi anul provocărilor şi mai cred că în acest an îşi vor spune cuvântul amprenta personală şi originalitatea.

Ce vă ţine în mişcare, vă motivează?
Faptul că fac cu plăcere ceea ce fac şi mulţumirile pe care le primesc de la clienţi. Am un caiet în care clienţii îşi scriu impresiile şi când sunt supărată citesc câteva rânduri care, cu siguranţă, mă remontează.

Ce-i place

„Îmi place să dansez”, răspunde fără să ezite Luminiţa Cătană. În plus, de când fiul ei a intrat la facultate la Cluj, arădencei îi plac foarte mult călătoriile în acel oraş. Îi mai place tenisul.

Ce nu-i place

„Mă întristează foarte tare faptul că sunt puţini oamenii care mai ştiu să se bucure. Nu îmi place răutatea permanentă din jurul nostru, de lângă noi”, mărturiseşte Luminiţa Cătană.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite