Arad: PORTRET / Gabriel Safta piticul cu vise mari de la UTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Gabriel Safta piticul cu vise mari de la UTA
Arad: PORTRET / Gabriel Safta piticul cu vise mari de la UTA

La cinci ani, Gabriel face parte din echipa cu cei mai mici fotbalişti ai clubului. Adoră să dea cu piciorul în minge şi aşteaptă cu nerăbdare antrenamentul.

Cu toate că e doar în gupa mare, Gabriel spune că îşi doreşte nespus de mult să ajungă la şcoală, pentru că atunci o să fie puţin mai mare şi o să avanseze într-o echipă superioară. De curând, micuţul a fost legitimat la echipa de fotbal a Clubului Sportiv Atletico Arad.

Familia lui a aflat de această echipă chiar de la antrenorul care îşi recruta jucători de-o şchioapă. L-au dus la club, iar a doua zi a şi primit echipamentul de lider. „M-au primit la echipa de pitici. Îmi place să merg la antrenamente şi să joc fotbal. Sunt trist atunci când nu dau gol sau când echipa din care fac parte pierde”, a spus Gabriel Safta.

Se uită la toate meciurile

Încă de la vârsta de trei ani, micuţul Gabriel poate spune că a fost un norocos. Tatăl lui, pasionat şi el de fotbal, i-a cumpărat un echipament întreg al Stelei. Gabriel spune că îi place foarte mult de toţi jucătorii de la Steaua şi de la UTA, însă printre preferaţii lui sunt Goian şi Botin. „Am primit, când am fost micuţ, un echipament al steliştilor pe care îl mai am şi acum. Când merg la antrenamente mă îmbrac în roşu şi alb pentru că reprezint UTA”, a adăugat juniorul. Micuţul nu pierde niciun meci de fotbal difuzat la televizor. Ba mai mult, când tatăl lui are timp, îl duce şi pe stadion la diferite meciuri în Liga I.

Îi place să joace pe post de atacant

Gabriel abia aşteaptă ziua de sâmbătă, pentru că atunci se desfăşoară orele lui de antrenament, iar mai apoi, timp de 15 minute, joacă fotbal cu colegii lui de echipă. „Cel mai mult îmi place să joc pe post de atacant. Am jucat şi ca fundaş, însă îmi place mai mult să atac. Nu obosesc niciodată la antrenamente, iar antrenorul nostru ne învaţă multe scheme pe teren. Vreau să învăţ bine fotbal, să ajung la fel de cunoscut ca şi Hagi”, a explicat Gabriel Safta.

Chiar dacă este la început de drum, micuţul e conştient că are foarte mult de lucru de acum înainte şi spune că la antrenamente e mult mai serios ca la grădiniţă. „La grădiniţă ne jucăm şi ne prostim toată ziua. Când merg la antrenament, ştiu să fiu serios şi să-l ascult pe antrenor. Vreau să devin fotbalist adevărat”, a punctat micuţul.

A intrat pe teren într-o deschidere

Cel mai emoţionant moment al carierei lui de fotbalist a fost la meciul UTA cu Dacia Mioveni, unde a intrat pe teren în deschiderea partidei, ţinându-l de mână pe unul din jucătorii echipei Mioveni. „Am intrat pe teren, în echipament şi a trebuit să-l ţin de mână pe un jucător al echipei rivale. Am stat câteva minute pe teren până au dat mâna echipele între ele. A fost frumos că toţi spectatorii aplaudau”, a povestit Gabriel.


Întrebări şi răspunsuri

La ce echipă te vezi când o să creşti mare?

Îmi doresc să o iau pas cu pas şi să trec pe la toate categoriile de juniori, iar mai târziu să pot debuta cu succes la echipa mare a UTA-ei.

Pe cine simpatizezi în fotbalul mare?
Îmi place foarte mult de Lionel Messi şi de Cristiano Ronaldo şi aş dori să ajung la fel de cunoscut precum sunt ei.

ce-i place
Să joace fotbal, să se uite la meciuri, să meargă pe stadion şi să cânte. „Îmi mai place să mă uit la desene animate şi să ascult muzică. Îmi plac cartofii prăjiţi foarte mult”, a spus Gabriel Safta.

ce nu-i place
Micuţul a spus că nu îi place când are o zi proastă la antrenament. „Dacă nu dau gol sau pierdem jocul, mă supăr rău”, a adăugat fotbalistul.

Profil
Născut - 09.02.2004, Arad.
Educaţie - Grupa mare la grădiniţă.
Ocupaţie - Fotbalist.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite