Arad: PORTRET / Sorin Tătaru Viaţa pe bandă desenată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul arădean este îndrăgostit de arta vizuală în general, de la benzi desenate şi până la filme.

PROFIL
Născut. Arad, 16 iulie 1988
Studii. Student facultatea de drept din cadrul UVVG Arad
ExperienŢă. Activează de aproximativ 3 ani în domeniul filmului
Familie. Necăsătorit


Pasiunea lui Sorin se concentrează mai ales asupra filmelor de animaţie. „Iubesc benzile desenate, filmele de desene animate şi bineînţeles să desenez eu, să le dau viaţă”, povesteşte cu pasiune tânărul arădean.
De aici a şi pornit aventura sa în lumea imaginii, a creaţiei din acest domeniu. „De când mă ştiu am desenat şi am încercat mai apoi să dau viaţă desenului, să-l transpun în mişcare. Probabil că de aceea îmi plac benzile desenate şi desenele animate”, mărturiseşte Sorin Tătaru.

Primele filme, cu colegii de liceu
Tânărul povesteşte cum a trecut mai apoi de la planşa de desen la imortalizarea imaginii pe peliculă. „Eram în liceu şi am primit cadou de la părinţi un telefon mobil care avea şi funcţie de filmare. Atunci am contactat microbul filmării. Eşi mai simplu să filmezi decât să desenezişi îmi place mai mult”, îşi aminteşte râzând Sorin Tătaru.
Primele sale „producţii” i-au avut drept protagonişti pe sora sa mai micăşi pe colegii de liceu. „Îmi filmam colegii de clasă şi apoi făceam colaje din aceste filmări. Le-au plăcutşi mi-au cerut să fac diverse filmuleţe la evenimente”, povesteşte tânărul. Au început să curgă comenzile şi de la colegii din alte clase. Nu era excursie sau eveniment în şcoală care să nu fie imortalizat de Sorin Tătaru, iar filmuleţele erau mai apoi multiplicateşi ajungeau în posesia tuturor doritorilor.

Surse de inspiraţie
A avut şansa să-i întâlnească pe actualii săi colegi din acsaproduction şi joaca s-a transformat în ceva mai mult de atât. „Lucrăm serios la proiectele noastre, chiar dacă nu avem neapărat cele mai bune mijloace tehnice”, mărturiseşte  Sorin. Tânărul susţine că cel mai important lucru este ideea pentru ca un film să fie bun. „O idee bună face cât tone de tehnică. În plus, cred că dacă te inspiri din anumite situaţii de viaţă atunci şi filmele ies bune, transmit mai uşor un mesaj”, adaugă Sorin Tătaru.
În plus, tânărul spune că la ora actuală sunt o multitudine de oportunităţi în acest domeniu, al filmului. „Cred că totul e mult mai uşor graţie internetului. Găseşti tot ceea ce ai nevoie, orice informaţie, orice noutate, orice program.  Desigur existăşi posibilitatea de a te specializa, de a urma anumite cursuri în domeniu, inclusive online“, povesteşte Sorin Tătaru.
Recunoaşte însă că toate cele exprimate mai sus sunt valabile doar la stadiul de amator dar susţine că încă nu a luat o decizie definitivă în ceea ce priveşte trecerea la nivelul profesionist, adică la intrarea în lumea celor plătiţi pentru a face film.


Întrebări şi răspunsuri
Unde şi cum anume te vezi după finalizarea studiilor?
Sincer, eu îmi doresc să devin controlor de trafic aerian. Până atunci însă vreau să fac în continuare filme alături de prietenii mei. Mai vedem ce se mai întâmplăşi dacă voi reuşi să îmi îndeplinesc visele.

Ce îţi trebuie ca să poţi să faci filme la nivel profesionist?
Nu cred că e o treabă uşoară, dar nici imposibilă. Cu siguranţă e nevoie de multă voinţă şi de multă dăruire. Nu cred că poţi face meseria asta fără să-ţi placă, fără să fi pasionat.şi asta e valabil ceva mai mult decât în orice altă meserie.



Ce-i place
Cea mai mare pasiune a lui Sorin Tătaru este desenul. „Îmi mai place mult să fac mişcare. Mai exact, sunt pasionat de aikido, un stil de arte marţiale, dar şi de ciclism. O tură cu bicicleta mă remontează din toate punctele de vedere”, mărturiseşte Sorin Tătaru.

Ce nu-i place
„Nedreptateaşi ignoranţa”, a venit rapid şi scurt răspunsul lui Sorin Tătaru. Acesta a mai explicat că este foarte deranjat şi de tot ceea ce decurge din cele două, dar şi de lipsa de orizont şi de deschidere aferente.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite