Arad: PORTRET / Cosmin Şerban, biker-ul îndrăgostit de fotografie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Cosmin Şerban, biker-ul îndrăgostit de fotografie (GALERIE FOTO)
Arad: PORTRET / Cosmin Şerban, biker-ul îndrăgostit de fotografie (GALERIE FOTO)

Încă din copilărie i-a plăcut să fotografieze. Se axa pe peisaje, iar de câte ori pleca într-o excursie încerca să transpună cele mai frumoase peisaje pe hârtie. Cosmin spune că încă din copilărie i-a plăcut să fotografieze. Făcea poze peste tot unde mergea, iar în anul 2007 s-a hotărât să-şi dezvolte tot mai mult pasiunea.

PROFIL
Născut - 18 martie 1981, Râmnicu Vâlcea
Educaţie - Facultatea de Drept în Râmnicu Vâlcea
Experienţă - Inspector Resurse Umane
Familie - Necăsătorit

„Iubesc foarte mult şi caii putere, de aceea ori de câte ori plecam în excursii cu motorul, aveam aparatul foto agăţat la gât şi pozam tot ce mi se părea interesant, din mers. Îmi place enorm să pozez natura. Prin fotografiile mele vreau întotdeauna să exprim ceva persoanelor care le privesc”, a povestit Cosmin.

Are zeci de mii de poze
În ultimul an, Cosmin a reuşit să facă aproximativ 17.000 de declanşări. Dintre toate acestea, el spune că doar 30 de poze îi sunt foarte dragi. A învăţat singur această artă. Şi-a cumpărat nenumărate reviste de specialitate, a citit diferite materiale apărute prin ziare şi pe internet şi a ascultat fiecare sfat pe care i l-au dat profesioniştii. „Singur am învăţat cum să centrez subiectul într-o fotografie, cum să scot poze de profesionist şi mai ales cum să umblu cu aparatele de ultimă generaţie. M-a pasionat această artă”, a mărturisit biker-ul.

Laude de la necunoscuţi
Tânărul şi-a făcut şi un blog unde are postate câteva din zeciile de mii de fotografii. Persoanele care i-au accesat blogul i-au lăsat numai comentarii frumoase şi laude. „Mă bucur să văd că pozele mele sunt apreciate. Nu pot să le clasific încă la nivelul de fotografii, ci doar poze. Mai am multe de învăţat şi nu vreau să mă opresc aici”, a explicat Cosmin. Primul lui aparat foto a fost un „point shoot” Olympus pe film. Cosmin a fost mai mult decât mulţumit de acest aparat deoarece scotea culori geniale. „Când făceam poze la cer, apusuri sau răsărituri, aparatul scotea un albastru ireal”, a spus tânărul. Mai apoi a trecut la un Fuji digital, după care şi-a cumpărat un Cannon. În prezent Cosmin deţine un aparat DSLR cu cinci obiective, blitz şi alte funcţii importante pentru o claritate de invidiat. Cosmin a investit aproximativ 6.000 de lei în aparatura pe care o are. Unul dintre cele mai frumoase momente de care îşi aduce aminte a fost acum câţiva ani în Grecia.
„Eram cu cel mai bun prieten al meu într-o plimbare prin Europa, cu motoarele. Ca de obicei, eram pe motor cu aparatul agăţat de gât şi făceam poze, la un moment dat chiar din mers, cu casca în cap. Unele au ieşit foarte bine, chiar dacă nu m-am aşteptat”, îşi aduce aminte Cosmin.
Poza lui preferată a fost surprinsă în centrul Sibiului şi îi are în cadru pe doi bătrânei. „Cred că e cel mai frumos cadru pe care îl am. Mi-a fost ruşine să-i pozez, mai ales că era evident ce vreau să fac, dar am reuşit până la urmă”, a încheiat Cosmin.

Întrebări şi răspunsuri
Cum se combină pasiunea pentru fotografie cu cea pentru motoare?
Deşi sunt două domenii total diferite, cred că am reuşit să le împac pe amândouă. Cu motoarele am lăsat-o puţin mai moale în ultimele luni, dar la fotografie nu o să renunţ niciodată.

Te-ai gândit să-ţi organizezi la un moment dat o expoziţie?
Încă nu, dar poate în viitor, nu spun nu niciodată. Deocamdată pozez doar din plăcere, dar poate se va găsi cineva vreodată să-mi ofere această şansă.

Ce-i place
Să se plimbe cu motorul şi să pozeze. Cosmin a mai spus că îi place să profite de fiecare clipă minunată din viaţă, să plece în excursii cu prietenii şi să aibă siguranţă financiară şi afectivă. „Ca orice om îmi place să muncesc, dar şi să mă distrez când am ocazia”, a spus Cosmin.

Ce nu-i place
Cosmin Şerban a mărturisit că nu-i plac momentele urâte de care te loveşti în viaţă. „Îmi pare rău că nu poate să fie totul roz. Cu toţii avem parte de momente neplăcute în viaţă, dar cu puţină răbdare le putem face faţă cu brio”, a conchis tânărul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite