Arad: PORTRET / Ramona Cosma transformă visele în haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Ramona Cosma transformă visele în haine
Arad: PORTRET / Ramona Cosma transformă visele în haine

Tânăra îşi adoră meseria şi e de părere că acest domeniu o ajută să aducă clienţilor ei motive noi de bucurie în fiecare zi.

PROFIL
Născut. 31.01.1982, Zalău, judeţul Sălaj.
Studii. Liceul „Mihai Viteazul”, Zalău.
Familie. Necăsătorită.


Ramona povesteşte că i-a plăcut să deseneze pe hârtie, diferite ţinute, încă din copilărie. Tot atunci şi-a dat seama că este talentată şi că şi-ar dori ca în viitor să devină designer vestimentar. În timpul anilor de studii, tânăra îşi petrecea timpul liber desenând.
„Îmi aduc aminte că de mică îmi plăcea să fac schiţe şi să desenez haine. Pentru mine această pasiune a fost un vis pe care am reuşit să mi-l îndeplinesc. Îmi place să le croiesc oamenilor diferite ţinute, pe gustul fiecăruia dintre ei. Nu cred că mi s-ar potrivi o altă meserie”, a povestit Ramona.

A croit ţinute pentru mii de persoane
Dacă la început croia hăinuţe pentru păpuşi şi se gândea la momentul când toată această joacă va deveni un job adevărat, Ramona se mândreşte în prezent cu realizările ei. I-au trecut prin mână mii de clienţi, care mai de care mai dificil. Cu toate acestea, tânăra a ştiut să le facă pe plac şi să aşeze pe ei haina cea mai potrivită.
„Nu pot spune că că nu mi-a fost greu la început. Ca orice tânăr, am visat la succes din prima zi când am ajuns în Arad, şi anume în urmă cu nouă ani. Am trecut prin multe şi am început de jos totul, însă de la un an la altul am învăţat tot mai multe lucuri noi. De la conceperea schiţei, alegerea materialului şi până la vânzarea produsului, aşa se descrie în câteva cuvinte acetivitatea mea de zi cu zi”, a adăugat tânăra.

Lucrează de dimineaţa până seara
Ramona spune că iubeşte croitoria mai presus de orice pe lumea asta. Îi place că intră în contact direct cu oamenii şi e fericită când un client pleacă mulţumit de la ea. Cu toate că îşi petrece toată ziua la serviciu, tânăra nu se plânge de oboseală niciodată. Ba mai mult, ea spune că dacă o zi ar fi compusă din 30 de ore, 29 le-ar petrece cu acul, cu aţa şi cu centimetrul în mână.
„La serviciu vin dimineaţa, iar acasă ajung seara. Nu mă simt însă obosită, pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. În domeniul în care lucrez, în fiecare zi aduc ceva nou pentru clienţii mei. Hainele sunt diferite pentru fiecare persoană în parte, pentru că ele oglindesc personalitatea fiecăruia dintre noi. Mă bucur că am ales această meserie căci nu-mi dă voie să mă plictisesc niciodată”, a spus Ramona Cosma.
Până să ajungă designer, Ramona a trecut prin mai multe etape profesionale. Tânăra îşi aminteşte că şi-a petrecut mult timp şi în faţa meselor de călcat. „Am lucrat la călcat, apoi strict la croi, meserii care m-au învăţat să lupt şi să fiu o fire ambiţioasă. Mă bucur că am ocazia să-i fac pe cei din jurul meu fericiţi, prin ţinutele pe care le croiesc”, a încheiat tânăra croitoreasă.




Întrebări şi răspunsuri
Cât de bine se îmbracă tinerii arădeni?
O ţinută nu trebuie să fie neapărat în pas cu moda, ea trebuie însă să cadă bine pe persoana care o poartă. Tinerii de regulă sunt foarte nonconformişti, dar acest lucru nu este de condamnat. E important să ştim că trebuie să ne îmbrăcăm cum ne stă bine şi mai ales cum ne simţim bine.

Ce înseamnă pentru tine croitoria?
Este o meserie în care rutina nu intervine niciodată. Ador să fac haine pe stilul şi dorinţa fiecărui client. Primul lucru pe care îl fac când mă uit la un client este să-i asociez o ţinută cât mai apropiată de stilul lui.




Ce-i place
Ramona a spus că îi place să croiască, să discute cu oamenii, să cunoască persoane noi şi să călătorească în puţinul timp liber. „Îmi place să ies cu prietenii, să-mi fac cunoştinţe noi şi să desenez schiţe şi
haine”, a punctat Ramona.

Ce nu-i place
Tânăra croitoreasă a spus că nu îi place să vadă că un client pleacă supărat de la ea. „Chiar dacă nu întotdeauna este posibil acest lucru, eu mi-aş dori să-i văd în culmea fericirii pe toţi clienţii mei”, a adăugat Ramona Cosma.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite