Arad: PORTRET / Marian Parfeni practică actoria de trei ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de la vârsta de 11 ani visa să urce pe scenă, iar în urmă cu trei ani de zile s-a angajat la Teatrul Clasic de Stat „Ioan Slavici”.

În anii gimnaziului recita poezii, îi plăcea să cânte şi să imită diferite personaje din cărţi. Încă de atunci era pasionat de romane, nuvele şi poezii. Citea cât era ziua de lungă, mergea în weekenduri la teatru şi visa să ajungă la vârsta la care chiar el să interpreteze un rol pe o scenă.

„Când îi vedeam pe marii actori, fie la televizor, fie pe scena teatrului, nu îmi doream altceva decât să fiu eu în locul lor. Să joc în diferite piese, să intru în rolul altor personaje iar lumea să mă aplaude şi să fie mulţumită de prestaţia mea”, povesteşte Marian Parfeni.

A lucrat alături de regizori celebri

Când a intrat la Facultatea de Teatru a fost convins că la finalizarea studiilor, cariera pe care o va urma va fi cea de actor. Aşa a şi făcut. Imediat după ce a absolvit universitatea, s-a angajat la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Aici, evoluează de trei ani de zile. În toată această perioadă, Marian spune că a avut parte numai de satisfacţii. A reuşit să intre în contact cu regizori cunoscuţi la nivel naţional, a avut onoarea să joace alături de actori consacraţi şi a acumulat experienţă.

„Am lucrat cu regizori importanţi precum Mihai  Manuţiu, Radu Afrim sau Alexander Hausvater. Am avut numai de învăţat în toţi aceşti ani şi nu regert nicio clipă că mi-am ales această meserie. Sunt mândru de ce fac şi mai ales că pentru mine teatrul este cea mai mare pasiune”, punctează tânărul arădean.

„Malvolio” de Arad

Marian îşi aduce aminte că cel mai frumos rol pe care l-a interpretat în cariera lui a fost ce al lui Malvolio din piesa „A 12-a noapte” de W. Shakespeare. „Cred că a fost cel mai frumos rol pe care l-am putut juca vreodată. Am rămas cu amintiri plăcute în urma acestei piese şi oricând mi-aş dori să o repet. De altfel, toate piesele sunt frumoase în felul lor, însă asta mi-a ajuns la suflet”, mărturiseşte tânărul actor.Atunci când i se dă un rol, repetă zilnic ore întregi, până când este convins că se poate descurca în faţa publicului.

„Mă duc cu drag la serviciu şi chiar nu mă văd făcând altceva. Sunt de regulă o fire mai veselă aşa că actoria mă caracterizează într-un fel. În momentul în care joc în faţa publicului, satisfacţia este imensă”, a recunoscut Marian Parfeni.

Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi trebuie să aibă un actor?

Părerea mea este că un actor bun trebuie să aibă în primul rând talent, să fie ludic şi să aibă disponibilitate de joc adică să îi placă să se joace serios.

Dacă ai avea şansa să joci într-un film, ce rol ţi-ar place să ai?

Mi-ar place să joc în comedii. Nu cred că m-aş descurca la alt capitol. Sunt veşnic pus pe glume, de aceea îmi e uşor să intru în rolul comicilor.

ce-i place
Pe lângă actorie, Marian a recunoscut că este pasionat de pescuit sportiv şi fitness. „O altă activitate care nu este neapărat extra-profesională este aceea de profesor la Liceul de Artă «Sabin Drăgoi». Predau arta actorului şi euritmie la clasa a XI-a cu  profil vocaţional”, a spus Marian.

ce nu-i place
Marian Parfeni a spus că nu-i plac oamenii cu două feţe şi prefăcuţii. „Chiar dacă în actorie trebuie să ştii să te prefaci şi să-ţi intri în rol, în viaţa de zi cu zi sunt foarte sincer şi am aceleaşi pretenţii şi de la oamenii cu care intru în contact”, a încheiat tânărul arădean.

Profil
Născut - 11.02.1984, Arad.
Studii - Facultatea de Teatru şi Televiziune “Babeş Bolyai” din Cluj Napoca.
Carieră - Actor din 2006.
Familie - Căsătorit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite