Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Liviu Meseşan, un Bruce Lee arădean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Liviu Meseşan, un Bruce Lee arădean
Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Liviu Meseşan, un Bruce Lee arădean

Micuţul a început să meargă la karate în urmă cu nouă luni. După ce a îmbrăcat kimonoul a şi urcat pe podium, câştigând nenumărate cupe. Are doar şase ani şi este un învingător. S-a apucat de sport în urmă cu nouă luni. Tatăl lui, antrenor de karate i-a fost un bun exemplu.

PROFIL
Născut - 01.01.2003, Valencia
Ocupaţie - Elev
Pasiuni - Sportul


„Nu am început încă şcoala. Abia în toamnă merg în clasa întâi. Cu toate astea însă, îmi place să-mi petrec timpul în sala de antrenamente împreună cu tati. El mă învaţă toate mişcările acestui sport şi am încredere că în scurt timp o să devin un mare campion”, a spus micuţul Liviu.

Îi calcă pe urme tatălui
Un copil cuminte şi ascultător, aşa îl caracterizează tatăl pe Liviu. Nu întârzie la orele de antrenament, ba chiar abia aşteaptă să plece în cantonamente sau la concursuri. Liviu s-a născut în Valencia, deoarece pe vremea când a venit el pe lume, tatăl lui se afla la o recuperare în Spania după ce a suferit de o ruptură de ligamente. „Tata vrea să facă din mine un mare karatist. Îmi place şi mie acest sport foarte mult, de aceea am acceptat să îl practic. Cunosc deja multe reguli şi abia aştept să particip la vreun concurs. Încă de când eram bebeluş, îmi povestea tata că mă ducea cu el la antrenamente”, povesteşte Liviu.
Băieţelul spune că nu i se pare greu ceea ce face. „Nu e un sport greu, chiar dacă presupune multe lovituri. Îmi place foarte mult, mai ales atunci când suntem premiaţi. În cantonamente ne şi distrăm.

Urmăreşte canalele de sport
Lui Liviu îi place foarte mult să se uite la televizor, dar nu la desene animate cum o fac majoritatea copiilor de vârsta lui. Karatistul urmăreşte prestaţia celor mai buni sportivi din lume la posturile TV de sport. „Mă uit cu tata la concursuri. Îmi place să văd ce pot să facă şi alţii, iar la antrenamente încerc să-i copiez. Mă mai uit şi la filmele cu Bruce Lee, actorul meu preferat”, a continuat Liviu.
Băiatul a mai spus că cel mai bine se simte când este îmbrăcat în kimonou. „Vreau să ajung la centura neagră cât mai repede posibil. O să încerc să devin cel mai bun. Îmi place că la antrenamente suntem îmbrăcaţi în kimonou, la fel ca la concursuri”, a încheiat Liviu.
De-a lungul prestaţiei lui de karatist, Liviu a reuşit să câştige şase cupe şi mai multe medalii şi diplome. Cel mai important concurs la care a participat a fost anul acesta la Szeget, unde a luat locul trei. Nu vrea să renunţe niciodată şi spune că din toamnă va face tot posibilul să se împartă între şcoală şi karate.


Întrebări şi răspunsuri
Cum se desfăşoară orele de antrenament?
Atât eu, cât şi ceilalţi copii de vârsta mea, facem exerciţii de mobilitate şi întărirea masei musculare. Învăţăm scheme şi lovituri noi.

Din ce e format echipamentul tău?
Kimonou, mănuşi, protecţia pentru corp, botoşeii, casca şi protecţia pentru dinţi. Tata mi-a cumpărat echipamentul.


Ce-i place
Liviu Meseşan a mărturisit că îi place foarte mult ceea ce face, iar în afara orelor de antrenament îi place să se joace cu ceilalţi copii de vârsta lui. „Artele marţiale înseamnă totul. Îmi mai place să mă joc cu maşinuţele şi sunt curios să văd cum o să fie la şcoală”, a mai spus băieţelul.

Ce nu-i place
Micuţul a spus că nu îi plac anumite feluri de mâncare, dar cum e un băiat ascultător, nu vrea să o necăjească pe mama lui. „Nu prea îmi place mâncarea gătită. Dacă ar fi după mine, aş mânca numai dulciuri toată ziua, dar nu vreau să-i supăr pe mami şi pe tati”, a mai spus Liviu Meseşan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite