Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Amalia Martin salvează câinii maidanezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Amalia Martin salvează câinii maidanezii
Arad: PORTRET / (GALERIE FOTO) Amalia Martin salvează câinii maidanezii

Din iubire pentru animale, tânăra spune că şi-ar dori să strângă în curtea casei toate animalele fără stăpân din Arad

PROFIL
Născut. 16.02.1979, Arad.
Studii. Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş, Arad.
Carieră. Administrator .
Familie. Căsătorită.

Amalia Martin e de părere că maidanezii sunt cele mai loiale şi afectuoase animale. Încă din copilărie obişnuia să strângă de pe stradă căţeii accidentaţi şi să-i ducă acasă.

„Ador animalele şi cred că aş fi în stare să fac orice pentru ele. De când mă ştiu mă opresc pe stradă la fiecare maidanez care îmi iese în cale, le dau de mâncare iar dacă sunt accidentaţi îi duc chiar eu la un medic veterinar. La fel făceam şi când eram mică. Nimeni din familia mea nu mai era surprins când aduceam acasă câte-un căţel sau o pisicuţă”, povesteşte Amalia Martin.

A salvat un câine de la moarte


De-a lungul anilor, tânăra a salvat zeci de animale. Cel mai impresionant caz a fost cel a lui Bruno, căţelul faţă de care Amalia s-a ataşat cel mai mult. Totul s-a întâmplat în urmă cu doi ani de zile. Bruno este o corcitură între rasa Bullmastiff şi Cane Corso. „În urmă cu doi ani de zile l-am găsit în faţa firmei noastre de pe strada Şaguna. Se vedea pe el că se simţea foate rău. Nu ştiam exact ce are, aşa că am sunat la o asociaţie nonguvernamentală din oraş care se ocupă cu salvarea de animale. Cei de la adăpost ne-au spus că bietul Bruno avea peste 200 de căpuşe”, îşi aduce aminte Amalia.

Tânăra salvatoare spune că dacă Bruno mai stătea în stradă două zile, nu mai putea fi salvat. În momentul în care şi-a revenit, Amalia împreună cu soţul ei au hotărât să-l înfieze. De atunci şi Bruno face parte din familia Martin.

„Nu puteam să-l las să revină în stradă, de aceea nu m-am gândit de două ori când cei de la asociaţie ne-au propus să-l luăm acasă. Îl iubesc foarte mult şi avem o relaţie foarte strânsă. Când ajungem acasă, sare pe noi şi ne pupă. Se vede în ochii lui cât de ataşat e de noi”, spune tânăra.

Pe lângă Bruno, Amalia o mai are şi pe Lesie, un alt maidanez cules de pe stradă. Tânăra şi-a cumpărat şi un câine de rasă, pe nume Richy. „El e băiatul familiei. Nu prea se înţelege cu Bruno, pentru că e o fire mai puternică. De aceea îi ţinem separat. Richy aparţine rasei Amstaff”, a explicat Amalia. 


Întrebări şi răspunsuri

Cât de des mergi cu câinii la medic?
Ori de câte ori văd că nu sunt în apele lor îi duc la control. Un câine nu se îmbolnăveşte dacă ştim să avem grijă de el şi să-l hrănim sănătos. La controlul de rutină mergem des, mai mergem pentru vaccin şi deparazitare.

Ce le dai să mănânce?
Carne, mâncare gătită şi dulciuri. Bruno adoră ciocolata.


Ce-i place
Amalia a spus că îi place să-şi scoată câinii la plimbare. De asemenea, tânăra este pasionată şi de motoare. „Împreună cu soţul meu am deschis un magazin de motoare de care ne ocupăm zilnic. ”, a spus Amalia Martin.

Ce nu-i place
Tânăra a mărturisit că nu-i place să vadă un animal că suferă. „Nu am ochi pentru oamenii care nu iubesc animalele, mai ales atunci când mai văd câte unul cum loveşte un câine. Este inadmisibil aşa ceva. Dacă ar fi după mine, aş aplica aceleaşi legi şi pentru violenţa animalelor, la fel ca în cazul abuzurilor la oameni”, a spus Amalia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite