Arad: PORTRET / Mariana Timşac, pasionată de coafuri sofisticate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Mariana Timşac, pasionată de  coafuri sofisticate
Arad: PORTRET / Mariana Timşac, pasionată de coafuri sofisticate

Mariana se mândreşte cu faptul că, de când profesează în acest domeniu, a reuşit să frezeze aproximativ 55 de mirese.

PROFIL
Născut - 15.10.1989, Ruscova, judeţul Maramureş
Educaţie - Studentă anul II la facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu”
Experienţă - Coafeză de doi ani
Familie - Necăsătorită

Îşi adoră meseria şi spune că nu îi pare rău că s-a făcut coafeză. Tânăra ne-a mărturisit că îi place să fie în pas cu moda, indiferent că vine vorba de coafuri sau haine. Marianei i-a plăcut încă de mică să stea în faţa oglinzii, să îmbrace hainele mamei şi să îşi aranjeze singură părul. A ştiut încă de atunci că meseria ei va fi strâns legată de pasiunea pentru tunsori. Părinţii au fost cei care au încurajat-o să se înscrie la cursurile de coafură. „Îmi aduc aminte că mama îmi spunea tot timpul că am mână pentru o coafeză profesionistă. Mă punea încă din anii liceului să-i tund pe toţi membrii familiei. Îmi plăcea să le aranjez şi pe colegele mele, care erau foarte încântate de coafurile pe care le realizam”, a povestit Mariana.

A avut sute de cliente
La început, Mariana a realizat doar cocuri şi coafuri de ocazie. Abia mai apoi s-a apucat şi de tuns. În timpul liceul s-a înscris la cursurile de coafeză, după care s-a angajat într-un salon de înfrumuseţare din Arad. Aici profesează de doi ani. În toată această perioadă, Simona spune că i-au trecut prin mâini toate categoriile de femei. „Am realizat multe tunsori moderne, freze sofisticate şi coafuri elegante. Cred că am la activ aproximativ 55 de mirese. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi cred că această meserie mi se potriveşte de minune”, a mărturisit coafeza. Mariana spune că pentru acest job e nevoie de multă răbdare. Sunt cliente care îi cer diferite frizuri inspirate de la marile vedete de televiziune şi de peste hotare. „Am avut la un moment dat o clientă care mi-a venit cu o revistă din America şi vroia să o tund ca şi pe Julia Roberts. Avea o fotografie făcută la unul din evenimentele la care a fost prezentă vedeta”, a spus Mariana.
Tânăra coafeză a spus că îi place să fie permanent conectată la ultimele noutăţi din lumea frumuseţii. Pentru acest lucru ea îşi cumpără toate revistele de coafuri care apar în România şi studiază tendinţele în materie de modă de pe internet.

A cunoscut-o pe Geta Voinea
„Am participat anul trecut la mai multe concursuri de coafuri unde am câştigat un set complet util pentru tuns şi multe diplome. Unul dintre concursuri s-a desfăşurat în Ungaria, unde am avut ocazia să o cunosc pe cunoscuta Geta Voinea”, a mărturisit Mariana Timşac.

Ce este la modă
În materie de tunsori, Mariana spune că vara aceasta sunt în trend tunsorile foarte scurte însă bobul şi părul foarte lung rămân încă pe lista preferinţelor. Mariana a mai spus că se poartă în această vară brunetul şi culoarea abanosului.

Întrebări şi răspunsuri
Ce fel de coafuri caută tinerele din Arad?
În ultimul an de zile a fost o adevărată nebunie coafura bob. Toate tinerele veneau să le tund bob cu breton. La fel de căutate sunt şi tunsorile în trepte sau cele gen „emo”.

Saloanele de înfrumuseţare sunt afectate de criză?
Dacă până nu demult clientele mele veneau la tuns şi de două ori pe lună, de când cu criza vizitele lor s-au redus la o singură dată pe lună. Depinde de fiecare clientă în parte. În această perioadă am din nou foarte multe mirese sau doamne care merg la diferite evenimente şi vor coafuri elegante.


Ce-i place
Îi place să se aranjeze tot timpul, să meargă la cumpărături, să citească, să călătorească şi să-şi vadă clientele mulţumite de munca pe care ea o prestează. Tânăra coafeză a mai mărturisit că îi plac florile foarte mult şi să facă rebus.

Ce nu-i place
Nu-i plac formaţiile de muzică rock şi manelele. Mariana a mai spus că nu suportă să fie minţită, cu atât mai mult cu cât ea este o fire foarte sinceră. „Nu îmi plac oamenii care mă mint în faţă. Eu obişnuiesc să spun lucrurilor pe nume, poate de aceea am aceleaşi pretenţii şi de la oamenii din jurul meu”, a încheiat coafeza.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite