Arad: PORTRET / Mihai Laczko este îndrăgostit de motociclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Mihai Laczko este îndrăgostit  de motociclete
Arad: PORTRET / Mihai Laczko este îndrăgostit de motociclete

De mic copil pleca singur de acasă să se plimbe ore în şir cu bicicleta.  La vârsta de trei ani a primit primul „motor”, cum îl numea el, o tricicletă roşie.

Profil

Născut - 28 iunie 1986, Satu Mare
Educaţie - Liceul Traian Vuia, specializarea tehnician în construcţii civile şi industriale, din Satu Mare
Familie - Necăsătorit

Abia după ce a împlinit 18 ani, părinţii i-au dăruit un scuter adevărat. Acum spune că s-a născut cu virusul motoarelor în sânge. De mic pleca de acasă să se plimbe. Mai întâi pe o tricicletă pe care a primit-o la vârsta de trei ani, dar despre care Mihai spunea că este un motor adevărat. „Nu îmi explic de unde am prins atâta drag pentru motoare, dar încă de la trei ani visam să am cel mai frumos vehicul pe două roţi. Ba le numeam maşini, ba motoare, cert e că pe prima tricicletă din viaţa mea eu am văzut-o un motor”, a povestit tânărul.

S-a angajat ca să-şi cumpere un motor

Mai apoi părinţii i-au cumpărat o bicicletă cu care a făcut zeci de kilometri prin oraşul unde a copilărit, Satu Mare. Dorinţa lui Mihai era să aibă un adevărat motor, de putere mare, cu care să poată participa la diferite concursuri enduro. Când a împlinit 18 ani, a primit un scuter de la părinţii lui. Mihai s-a hotărât din acel moment să se angajeze şi din banii câştigaţi să-şi cumpere un motor. A început să lucreze pe la diferite firme, în vacanţele de vară. După trei ani de sacrificii a reuşit să-şi cumpere o motocicletă sport Suzuki. „Îmi aduc aminte că am dat pe ea 1.800 de euro, la mâna a doua. De aceşti bani îmi puteam cumpăra liniştit o maşină, însă eu am vrut neapărat motor. Şi în prezent am acest motor, în care am investit mai multe accesorii de tuning. Am participat cu el la diferite concursuri off-road şi în total am acumulat 110.000 kilometri”, a spus Mihai.

Paticipă la concursuri off-road

Ori de câte ori se organizează câte-un concurs cu motoare, ATV-uri sau maşini, Mihai se înscrie pe listă. Cu motorul în care a mai investit 1.000 de euro a participat la nenumărate concursuri, atât în Satu Mare, cât şi în Arad. Mihai spune că cel mai greu traseu pe care l-a parcurs a fost în Sibiu, pe nişte dealuri. „Toate concursurile sunt grele în felul lor, depinde ce traseu trebuie să urmezi şi cât este de lung. Cel mai greu traseu din viaţa mea de motociclist a fost anul trecut la Sibiu. A trebuit să urc nişte dealuri abrupte pe o distanţă de 15 kilometri. Din fericire am trecut cu bine de probe şi am ieşit pe locul patru din 20 de concurenţi”, a mărturisit motociclistul. Mihai nu vrea să renunţe la pasiunea lui nici la bătrâneţe. La sfârşitul lunii august are de gând să-şi cumpere un alt motor, un Yamaha YZ450F. „Vreau un Yamaha. Aceste motoare sunt preferatele mele. Cred că şi la bătrâneţe o să mă deplasez tot cu motorul”, a încheiat Mihai.

Întrebări şi răspunsuri

Ai avut parte de momente mai puţin plăcute de când practici acest sport?
Bineînţeles. Ca şi fiecare motociclist, am avut şi de suferit. Mi-am fracturat mâna dreaptă în 2007. Am căzut cu motorul, dar nu la un concurs, ci în Satu Mare. Am mers cu viteză şi am intrat într-un cap de pod.

Echipamentul de unde îl cumperi şi cât este de important?
Fără echipament nu ai ce să cauţi pe motor. Te fereşte de multe. Eu mi l-am cumpărat de la un magazin specializat din oraşul meu. Cu toate că uneori echipamentul e mai scump decât motorul în sine, merită să-l porţi.

Ce-i place

Tânărul a spus că adoră să conducă, însă nu numai motoare, ci şi maşini. „Îmi place să şofez, să plec în excursii, cu motorul, bineînţeles. Când vreau să mă relaxez, plec cu bicicleta”, a mărturisit Mihai Laczko. Motociclistul a mai spus că îi place să asculte muzică house.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac ilegalităţile. Detest oamenii mincinoşi şi prefăcuţi şi nu îmi place să văd atâta nedreptate în jurul nostru”, a spus tânărul. Mihai a mai mărturisit că nu se împacă cu trezitul de dimineaţă. „Nu prea îmi place să fiu matinal”, a adăugat Mihai.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite