Arad: PORTRET / Mihaela Indricău deschide drumuri pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Mihaela Indricău deschide drumuri pentru tineri
Arad: PORTRET / Mihaela Indricău deschide drumuri pentru tineri

Pe lângă activitatea de profesor consilier, Mihaela se implică în diverse proiecte, deschizându-şi nenumărate colaborări cu diferite ONG-uri din municipiu.

PROFIL
Născută - 17 ianuarie 1975, Arad
Educaţie - Facultatea de Istorie şi Filosofie- specializarea Sociologie la Universitatea Babeş - Bolyai Cluj- Napoca.
Experienţă - Profesor la Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.
Familie - Necăsătorită



De profesie dascăl, Mihaela a învăţat pe propria piele că fără sacrificiu, muncă şi ambiţie nu-şi poate clădi o carieră de succes. Cine o cunoaşte ştie că are de-a face cu o femeie puternică, pusă mereu pe treabă şi care nu se gândeşte decât la proiecte care să vizeze cetăţeanul de rând.
„Din copilărie visam să devin învăţătoare. Am ştiut încă de atunci că această meserie este cea mai potrivită pentru mine. Experienţa şcolară din cadrul liceului mi-a confirmat acest lucru. Eram sortită pentru a îmbrăţişa cariera de dascăl. Îmi place să lucrez cu tinerii în diferite activităţi didactice şi deşi iniţial am vrut să devin învăţătoare, mi-am continuat studiile universitare şi aşa se face că în prezent profesez la Colegiul Naţional Moise Nicoară din Arad”, a explicat Mihaela Indricău.

Îi place să comunice cu elevii ei
Tânăra profesoară mărturiseşte că munca cu elevii este una dintre cele mai frumoase meserii. Acest job o ajută să comunice destul de uşor cu adolescenţii, implicit cu părinţii acestora.
„Uneori e dificil să rezolvi anumite probleme ale elevilor. Sunt zile în care presiunea este mare pentru că toată lumea crede că poţi face minuni în problemele pentru care eşti solicitată”, a spus profesoara. Mihaela a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor în primii ani să stea departe proiectele care o ademeneau tot mai mult.

De zece ani, implicată în proiecte PHARE
Cu toate că încerca să-şi concentreze activitatea doar asupra jobului de dascăl, Mihaela s-a lăsat purtată de val şi a iniţiat diverse proiecte PHARE. „Am colaborat cu mai multe ONG-uri pentru că îmi place să muncesc cât mai mult şi să vin în sprijinul tuturor cetăţenilor care au nevoie. Îmi place să intru în contact cu oamenii, să dobândesc experienţă şi în general să fiu o persoană cât mai activă”, a subliniat Mihaela.
Profesoara ne-a mai mărturisit cea mai interesantă experienţă din cariera ei. „Cred că cea mai important experienţă a fost colaborarea cu voluntarii aparţinând organizaţiilor guvernamentale străine. Am derulat activităţi cu trei voluntari americani şi doi japonezi”, spune profesoara.
În prezent Mihaela se ocupă de un proiect care are ca scop formarea profesională pentru asistenţii medicali. „Proiectul se derulează cu o metodologie inovatoare propusă de mine. Mă mai ocup şi de monitorizarea activităţii Consiliului Local Nădlac”, a încheiat profesoara.


Întrebări şi răspunsuri
Ce v-a determinat să îmbrăţişaţi meseria de dascăl?
Ador copiii şi să fiu în centrul lor. Îmi place să comunic, să le ascult păsurile şi să le dau sfaturi. În activităţile mele cu tinerii simt că nu îmbătrânesc deloc, îmi păstrez spiritul mereu tânăr.

Ce alte planuri de viitor mai aveţi?
Strategia mea de consiliere se va axa mai mult pe consilierea în carieră pentru tineri, cred că este nevoie acută. În activitatea mea de ONG - ist vreau să scriu proiecte în domeniul formării profesionale pentru diverse grupuri ţintă, cu parteneri noi, alte experienţe.

Ce-i place
Mihaela a recunoscut că îi place să călătorească, să schieze, să meargă la shoping şi să citească. „Îmi place Roma foarte mult, dar vreau să văd măcar o ţară nouă în fiecare an. Anul acesta vreau să văd Marea Britanie”, a spus profesoara. Puţinul  timp liber şi-l petrece cu prietenul ei.

Ce nu-i place
„Nu îmi place rutina. Proiectele iniţiate de mine au fost diverse de fiecare dată. Iar proiectele în care am colaborat nu au fost identice nici unul, nu am repetat aceeaşi muncă şi activităţi, simţind nevoia să fac altceva, să dobândesc alte experienţe şi cunoştinţe”, a conchis Mihaela Indricău.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite