Arad: PORTRET / Gabriel Redei, pasionat de IT de la 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Gabriel Redei, pasionat de IT  de la 10 ani
Arad: PORTRET / Gabriel Redei, pasionat de IT de la 10 ani

Arădeanul spune că i-a plăcut să studieze IT-ului, iar acum s-a perfecţionat atât de mult încât a reuşit să-şi creeze chiar el propriul site de vânzări on line.

PROFIL
Născut. 13.04.1981, Arad.
Studii. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, Arad; Facultatea de ştiinţe Politice, specializarea Administraţie Publică.
Carieră. Manager executiv.
Familie. Necăsătorit.

Gabriel spune că i-a intrat virusul computerelor în sânge încă de la vârsta de 10 ani.
„Mi-a plăcut de mic copil să meşteresc câte ceva pe la calculatoare. Încă de la 10 ani cunoşteam mai toate componentele unei unităţi şi îmi plăcea să citesc din cărţi de specialitate. Mi-am dorit întotdeuna să îmi tratez acest hobby cu seriozitate şi cred că am reuşit”, mărturiseşte tânărul arădean.
De-a lungul anilor, Gabriel a învăţat tot mai multe secrete legate de IT, pe care a încercat singur să le pună în practică. Internetul a fost pentru el singurul profesor. „Mi-a plăcut să fiu mereu în temă cu ce apărea nou legat de componentele IT. Primul calculator l-am primit la zece ani, tot atunci am şi învăţat să instalez pe el programe şi jocuri”, îşi aduce aminte Gabriel Redei.
Puţin mai târziu, Gabriel s-a gândit să-şi creeze propriul site pe care să-l manevreze după bunul lui plac.

Totul a început dintr-o glumă
Chiar dacă totul a început dintr-o joacă, cum de altfel chiar Gabriel recunoaşte, pasiunea lui a prins roade cu trecerea timpului. Site-ul creat a acaparat utilizatori, iar de aici tânărul şi-a dat seama că de fapt pasiunea lui urmează să-i aducă o carieră profesională de succes.
„Treaba cu site-ul a pornit dintr-o glumă. Am vrut să văd dacă chiar mă pot descurca şi am reuşit. Cu ajutorul site-ului vând acum diferite componente pentru calculatoare. Practic totul se învârte în jurul pasiunii mele. Trăiesc cu ajutorul pieselor IT şi chiar nu cred că altă meserie mi s-ar potrivi mai bine”, a adăugat Gabriel.
Pe lângă acest site, Gabriel se ocupă şi cu distribuţia de componente IT. Toţi prietenii lui apelează la el când au vreo problemă cu calculatorul. Tânărul vine cu idei pentru fiecare dintre ei. „Îmi place  să-i ajut pe cei care îmi cer acest lucru. Dacă tot mă pricep în domeniu, de ce să nu le fiu de folos celor din jurul meu? Ori de câte ori mă solicită cineva, nu îl refuz. Îi ajut cu cea mai mare plăcere”, explică pasionatul de IT.
Gabriel spune că şi-ar dori ca mai târziu să se ocupe şi de mai mulţi copii, să aibă propriii lui elevi pe care să-i înveţe secretele acestui domeniu.
„Informatica este cel mai frumos domeniu de activitate, cel puţin din punctul meu de vedere. Ne ajută să ne lansăm pe multe planuri şi mi-aş dori foarte mult să ajung să predau cândva această materie”, încheie Gabriel Redei.


Întrebări şi răspunsuri

Cât de costisitoare este această pasiune?
Sincer, am investit destul de mult în aparatură, însă merită căci îmi place ce fac şi cred că asta contează cel mai mult.

Cum ai de gând pe viitor să-ţi valorifici pasiunea?
O să mă ocup cu multă seriozitate şi de acum înainte de calculatoare, căci nu cred că alt domeniu mă avantajează. Mi-ar plăcea sincer şi să predau informatica.

Ce-i place
Gabriel ne-a mărturisit că îi place să-şi trăiască viaţa şi să profite de fiecare moment plăcut pe care i-l oferă. Tânărul a mai adăugat că îi place să-şi petreacă cât mai mult timp în faţa calculatorului, să iasă la iarbă verde şi să joace cărţi cu prietenii.

Ce nu-i place
Arădeanul a spus că nu prea îi place că s-a născut în România din simplul motiv că ţara noastră nu le oferă tinerilor prea multe şanse de afirmare. „Nu prea m-am obişnuit cu ideea că sunt născut în România pentru că nu avem şanse mari de dezvoltare în această ţară. Acest lucru mă frământă în permanenţă”, a încheiat Gabriel.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite