Arad: PORTRET / Gabriel Gorgan a lansat o mişcare de atitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Gabriel Gorgan a lansat o mişcare  de atitudine
Arad: PORTRET / Gabriel Gorgan a lansat o mişcare de atitudine

Acesta conduce o organizaţie non-guvernamentală de  comunitate, singura de acest tip din ţară, proiect la care lucrează de doi ani.

Gabriel Gorgan crede în tineri, în setea lor de acţiune şi în importanţa implicării lor în comunitate şi pentru comunitate. „Conceptul nostru este legat tocmai de acest aport la comunitate. Ne propunem să sprijinim tot ceea ce e important şi benefic pentru comunitatea locală, de la evenimente până la acţiuni de lungă durată, să trezim un pic la viaţă oamenii şi tinerii în special”, a explicat Gabriel Gorgan.

Acesta susţine că, până în prezent, iniţiativa lor se bucură de un foarte bun feed back, în special din partea tinerilor. „Am lansat în urmă cu doar două săptămâni şi un site al mişcării noastre, www.wwpg.ro, care a adunat deja 800 de vizitatori unici, săptămânali. E un site de informare, dar şi de dialog şi opinie”, a mai adăugat tânărul arădean.

Spre bucuria sa, ultimele luni de activitate i-au arătat faptul că în Arad există foarte mulţi tineri „incredibil de pregătiţi, cu gânduri foarte bine structurate”. „Tocmai pentru ei suntem noi aici, pentru ei ne-am înfiinţat. Avem în vedere şi încercăm să  sprijinim orice iniţiativă bună, care aduce un plus în comunitatea locală”, a mai spus Gabriel Gorgan.

Tânărul a constatat de-a lungul timpului o sete a Aradului pentru  activităţi de timp liber şi pentru voluntariat. „Există foarte mulţi tineri, care vor să facă voluntariat, dar pe un anume element. De cele mai multe ori lor li se oferă altceva decât ceea ce ei doresc din acest punct de vedere. Noi vrem să le oferim posibilitatea de exprimare şi implicare exact pe domeniile de care ei sunt interesaţi”, a mai povestit tânărul arădean.

Prima acţiune mare: implicarea în Ro-Iff

Pe toată durata festivalului Internaţional de Film, Gabriel Gorgan a coordonat o echipă de 20 de voluntari, care s-au implicat în diferite etape organizatorice. „Am împărţit flyere, am lipit afişe, am oferit îndrumare participanţilor spre punctele de desfăşurare ale festivalului şi, câteodată, chiar am fost singurii prezenţi la anumite proiecţii şi le-am prezentat noi în lipsa organizatorilor. Am încercat să ne adaptăm din mers şi să acoperim unele lipsuri. Am şi reuşit, conform declaraţiilor organizatorilor care ne-au mulţumit la final”, a spus, mulţumit, tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Cum anume v-a venit ideea înfiinţării acestui ONG?

Am constatat că majoritatea organizaţiilor de acest fel se implică în proiecte punctuale, încearcă întocmirea de proiecte pentru obţinerea de finanţări şi nu au nici un scop clar definit pe termen lung. Noi am vrut să fim altfel şi cred că răspundem unei necesităţi reale.

Cum anume este structurată organizaţia?
Momentan suntem patru membrii fondatori, ajutaţi de o echipă de voluntari. Toţi trăim pentru proiectul acesta, muncim la el şi credem cu tărie în el. Ne mai bucurăm şi de sprijinul unor colaboratori. Este important să menţionez şi faptul că avem finanţare privată sută la sută.

ce-i place
„Îmi place tot ce ţine de artă, de frumos, de cultură”, a răspuns fără să ezite Gabriel Gorgan. O altă pasiune a sa este comunicarea şi specializarea sa universitară. ”Îmi place să comunic, să discut cu oamenii, să văd diverse abordări”, a adăugat arădeanul.
ce nu-i place
Gabriel Gorgan recunoaşte că sunt foarte multe lucruri care nu îi fac plăcere. „Tot timpul mă enervează câte ceva, dar din fericire încă nu m-a scos nimic din minţi”, a glumit tânărul arădean.

Profil
Născut - 6 august 1985 Arad
Studii - Liceul de Artă secţia arhitectură şi UVVG secţia Comunicare şi Relaţii Publice
Experienţă - Activează din 2004 în cadrul unor ONG-uri
Familie - Necăsătorit

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite