Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Valentina Molnar vrea să facă adăpost de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Valentina  Molnar vrea să facă  adăpost de animale
Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Valentina Molnar vrea să facă adăpost de animale

I-au plăcut de mică animalele de companie, iar câinii erau preferaţii ei. Spune că şi-ar fi dorit să devină medic veterinar, însă anumite circumstanţe i-au stat în cale

PROFIL
Născută. 21.06.198, Arad
Studii. Liceul Henry Coandă, Arad
Familie. Necăsătorită
Job. Vânzătoare

Valentina povesteşte că a iubit animalele de când se ştie. Acesta a fost şi motivul pentru care şi-a dorit să devină medic veterinar.

„De mică am visat să devin medic veterinar, însă anumite probleme m-au împiedicat să-mi duc visul la bun sfârşit. Chiar dacă nu am reuşit ce mi-am propus, nu o să renunţa la marea pasiune din copilărie, iubirea pentru animale”, povesteşte cu multă nostalgie Valentina Molnar.

Are grijă de doi câini şi de o pisică

Arădeanca a salvat de-a lungul anilor sute de animale, de la pisicuţe părăsite lângă tomberoanele de gunoi, până la maidanezi răniţi şi abandonaţi la marginea şoselelor. Astăzi, tânăra are grijă de doi câine şi o pisicuţă. „Îi am de mulţi ani de zile. Unul dintre căţei este de rasă, iar cel de-al doilea, maidanez. Black şi Coadă ne ocupă puţinul timp liber. Pisicuţa nu are un nume, dar eu o alint miţi. E un motănel”, explică Valentina Molnar. 

Valentina îşi aduce aminte că, în ultimii ani, a hrănit sute de maidanezi. Pe câinii pe care îi vede răniţi şi fără putere îi aduce chiar ea la un cabinet veterinar. Îi tratează, după care le găseşte un stăpân. „De regulă, câinii pe care îi găsesc pe stradă îi dau mai apoi la cunoştinţe, prieteni care stau la casă şi au posibilitatea să crească pe lângă ei mai multe animale de companie. Pentru noi i-am păstrat pe cei doi căţei şi pisicuţa”, spune zâmbind arădeanca.

„Coadă” este preferatul tinerei


Valentina spune că numele de Coadă pe care i l-a dat unuia dintre căţeii de care are grijă vine de la faptul că patrupedul are o codiţă foarte sufoasă. „Îmi este foarte drag de ei. Când îi văd că stau în faţa alimentării unde lucrez şi aşteaptă de mâncare, nu mă pot abţine şi ies să îi hrănesc”, spune tânăra.

Arădeanca a avut şi câteva pisicuţe pe care le-a dat unor colege de la serviciu.

„Am găsit în urmă cu trei ani de zile un pisoi plin de răni, abandonat la marginea unei şosele din Arad. L-am luat şi l-am dus la medic. Bietul de el, era bolnăvior. O secreţie din interior îi forma răni la nivelul pielii. Pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i administreze un tratament, motanul se scărpina într-una, rănile devenind tot mai profunde”, spune Valentina. Tânăra l-a scăpat şi pe motănel, după care l-a dat unei colege care şi în ziua de astăzi are grijă de el.

Întrebări şi răspunsuri

Ce ţi-ar plăcea să faci în viitor, legat de pasiunea ta?
Aş vrea să strâng bani să-mi deschid un adăpost pentru animalele abandonate. Zilnic văd pe stradă câte-un maidanez după care mi se rupe sufletul. Sper să pot să-mi îndeplinesc acest vis.

Ce părere ai despre oamenii care nu iubesc animalele?
Nu pot să concep aşa ceva. De fiecare dată când văd la televizor oameni care maltratează animalele, îmi vine să-i pedepsesc eu, cu mâna mea.

Ce-i place
Valentina a spus că îi place să lucreze cu oamenii. „Îmi place ceea ce fac, munca în comerţ. Iubesc animalele, iar în timpul liber îmi place să mă uit la filme împreună cu prietenul meu”, a spus arădeanca.

Ce nu-i place
Tânăra arădeancă a mărturisit că nu-i plac oamenii răi la suflet şi cei care îşi bat joc de animale. „Nu suport să văd atâta cruzime în sufletul unora. Un animal trebuie ocrotit pentru că îţi oferă mult mai multă încredere şi îţi arată dragostea mai ceva ca un un om. Nu-mi plac oamenii care se consideră mai presus decât ceilalţi din jurul lor”, a încheiat Valentina Molnar.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite