Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Oana Seran imbracă doamnele şi domnişoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început totul a fost ca o joacă. Tânăra făcea rochiţe pentru păpuşile de acasă, până când părinţii i-au cumpărat prima maşină de cusut adevărată.

Profil

Născută. 08.12.1986, Arad
Studii. Facultatea de Inginerie Textilă din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, iar în timpul liceului a urmat cursurile Şcolii Populare de arte, secţia Design, în Arad.
Familie. Necăsătorită
Carieră. Designer vestimentar

Povestea Oanei începe cu mulţi ani în urmă, mai precis când avea 6 anişori. Micuţă dar talentată şi la acea vreme, Oana îşi aduce aminte că îşi îmbrăca toate păpuşile pe care i le cumpărau părinţii ei. Încă de atunci, tânăra a dat dovadă de o imaginaţie bogată în ceea ce priveşte o ţinută vestimentară. „Ştiam să croiesc fuste în cloş şi răscroiala mânecii la bluze. Am ţinut-o tot în jocul păpuşilor până la vârsta de 13 ani, când am renunţat la ele şi am început să cos pentru mine”, îşi aduce aminte tânăra talentată.

Prima maşină de cusut

Marea fericire a Oanei a venit când a împlinit 15 ani, pentru că a primit din partea părinţilor prima maşină de cusut, de care nu s-a mai desprins nici în ziua de astăzi. Cât e ziua de lungă Oana coase pentru toate doamnele şi domnişoarele care vor să poarte o ţinută mai deosebită. „Prietenele vedeau ce rochiţe frumoase aveam eu şi bineînţeles că şi le doreau şi ele. Aşa se face că în momentul de faţă mă bucur de o clientelă numeroasă şi realizez la comandă ţinute de gală, rochii de lux pentru diferite evenimente, dar şi costume ori paltoane”, a explicat Oana Seran.

Tânăra îşi cumpără din magazine materialele pe care urmează să le croiască. Când se pregăteşte de lansarea unei noi colecţii, Oana străbate kilometri buni până în Timişoara sau Bucureşti, de unde îşi achiziţionează materia primă. „Anul acesta am reuşit să-mi deschid un mic atelier, unde lucrez de dimineaţa până seara. Comenzile merg ca pe roate pentru că doamnele şi domnişoarele nu au nevoie de momente unice în viaţă ca să fie elegante”, a mărturisit tânăra designer.

Prezentări în cluburi

Oana îşi aduce aminte că în 2007 a asigurat ţinutele participantelor la Miss Arad, iar un an mai târziu a fost invitată la Hotel Continental Arad să facă o prezentare de rochii de seară doamnelor care sărbătoreau ziua de 8 martie. În 27 martie 2009 a avut prezentări în diferite cluburi din Bucureşti, în cadrul concursului Miss Lifestyle Academy. Mai apoi, în septembrie 2009, Oana a participat la Festivalul de Modă Valea Prahovei, unde a asigurat ţinutele participantelor la Miss World România 2009.

„În septembrie 2009 am participat la Festivalul Pentru Tinerii Designeri din Vest organizat în Arad, unde am luat diploma pentru cea mai elegantă colecţie. În octombrie am fost invitată la o emisiune televizată de un post naţional”, a declarat tânăra.

Intrebări şi răspunsuri

Cărei categorii de oameni dedici colecţia ta de haine?
Toată munca mea se referă la doamnele şi domnişoarele care vor să fie deosebit de elegante şi unice atunci când merg la un eveniment important, la nuntă, botez, bal ori banchet.

De unde îţi vine inspiraţia atunci când te apuci de croit?
Inspiraţia diferă de la o ocazie la alta. Se întâmplă să mă inspire pantofii unei cliente, sau ambalajul unui parfum. De obicei, ideile bune îmi vin noaptea, înainte să adorm. Aşa am conceput şi colecţia „IMAGE”.

Ce-i place

Oana a spus că îi place să le facă pe plac tuturor clientelor sale, să le vadă mulţumite de creaţiile care ies din mâinile ei. „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Pun suflet în toate colecţiile pe care le realizez şi îmi place să le văd pe doamnele şi domnişoarele care le poartă că sunt fericite de munca mea”, a explicat Oana Seran.

Ce nu-i place

Oana Seran a mărturisit că nu-i plac oamenii care sunt prefăcuţi, pe care nu se poate baza când vine vorba de un lucru serios. „Nu îmi place să am de-a face cu oameni care sunt neserioşi în care nu pot să am încredere”, a concluzionat tânăra designer.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite