Arad: PORTRET / GALERIE FOTO / Radu Dumitrescu duce muzica la un alt nivel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ritmul a fost pasiunea sa de când se ştie, iar faptul că a reuşit devină expert în sunet îi aduce mari satisfacţii .

Profil

Născut. 30 ianuarie 1983
Studii. Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara
Experienţă. De doi ani lucrează ca asistent social
Familie. Necăsătorit

Înclinaţia către muzică face parte din familia Dumitrescu. „E o moştenire. Când eram mic, ţin minte că tata avea singurul pick-up din zona unde locuiam, astfel că am crescut într-un mediu în care discuri cu Led ZeppelinThe Rolling Stones rulau zilnic la noi în casă”, rememorează Radu.

Prima interacţiune cu producţia de piese a avut-o de abia în vara lui 2002. „La început am încercat să copiez cam ceea ce-mi plăcea, dar nu a prea mers. Am continuat în acest mod timp de şase ani, timp în care am oscilat între diferite stiluri muzicale, de la drum bass, până la hip-hop sau chiar downtempo”, povesteşte tânărul arădean.
Începutul lui 2008 a reprezentat o revoluţie pentru Radu Dumitrescu. „După şase ani am renunţat la convenţii şi am început să produc piese dezvoltându-mi totodată propriul stil care cu trecerea timpului a prins contur. Am încercat să las toate normele de o parte, deoarece atunci când lucrezi după un şablon anume şi nu reuşeşti să realizezi ceea ce ţi-ai propus şansele să fii dezamăgit sunt mult mai mari”, mărturiseşte Radu Dumitrescu.

De la rock la internaţional bass boogie

Cât priveşte timpul de producţie a unei piese, acesta diferă. „De obicei lucrez la o piesă un timp relativ scurt, maxim o lună sau două. Dacă depăşeşte acest interval, atunci sunt sigur că nu o voi mai termina niciodată. Dar piesele bune sunt gata cam în câteva zile”, spune Radu.

Chiar dacă la origini este rocker, Radu este pasionat de muzica ţigănească, dovadă o face şi faptul că sound-ul pieselor sale aduce câte puţin din cultura rromilor. „Dacă ar fi să-mi definesc stilul, ar fi o combinaţie de electro-breaks-house şi dubstep. Îmi place să-l numesc international bass boogie”, mărturiseşte tânărul. Inspirat de sound-ul lui Grey Filastine, Radu îşi doreşte ca pe viitor munca să-i fie răsplătită şi material. „Prin 2006 am ascultat prima dată albumul lui Filastine, lucru care m-a inspirat foarte mult, mai ales că era atât de nou şi deosebit de tot ceea ce ascultasem înainte. Îmi doresc să se şi materializeze munca mea, deşi nu acesta este scopul meu, ci să fac muzică, să fie ascultată de cât mai multă lume. De aceea e foarte greu să fiu dezamăgit”, spune Radu.

Cât priveşte producţia proprie, Radu Dumitrescu vede în Internet cel mai bun mijloc de a-şi promova muzica. „Probabil voi da drumul pieselor pe Internet, pentru că acesta este viitorul: muzica disponibilă cât mai facil cât mai multor persoane”, adaugă tânărul arădean.

Intrebări şi răspunsuri

Ai vreun proiect care ţi-ai dori să se materializeze?
Plănuiesc un proiect de live hip-hop, dar momentan nu am găsit MC-ul potrivit. Este vorba de o combinaţie de electro hip-hop cu influenţe gypsy. De aceea, cei care sunt dispuşi să colaboreze mă pot contacta pe www.soundcloud.com/zgomot.

Ai mixat până în prezent undeva?
Am participat la câteva party-uri în Arad şi în Timişoara, ocazie cu care am reuşit să-mi promovez şi creaţiile proprii. Totodată am mixat în această vară şi la Summer Break, ajuns în acest an la a cincea ediţie.

Ce-i place

Tânărul arădean mărturiseşte că, înainte de toate, muzica e pe primul plan. „Îmi place să fac muzică. E pasiunea care-mi ocupă cea mai mare parte din timp. În rest, îmi place să joc Eve Online şi, nu în ultimul rând, una dintre pasiunile mele este şi prietena mea, Timea”, punctează Radu.

Ce nu-i place

„Nu suport prostia oamenilor, ignoranţa şi politica. La toate acestea aş mai adăuga şi faptul că urăsc sistemul bancar”, spune tânărul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite