Arad: PORTRET / Bogdan Antonie / „Fotografiile surprind momente unice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Bogdan Antonie / „Fotografiile surprind momente unice”
Arad: PORTRET / Bogdan Antonie / „Fotografiile surprind momente unice”

„Sunt de principiu că nu e nevoie să-ţi urmezi orbeşte niciun idol, pentru că nu-l vei putea depăşi niciodată în a fi el”, spune tânărul când i se cere să se definească.

Povestea lui Bogdan începe în urmă cu doi ani. După ce a lucrat toată vara, s-a hotărât împreună cu sora lui, ca din banii strânşi, să cumpere un aparat de fotografiat.

Treptat, tânărul şi-a cumpărat tot mai multe materiale de specialitate. Căuta pe Internet diferite site-uri, de unde putea să înveţe cât mai multe despre arta fotografică. „Mi-am luat tot mai multe reviste şi am început să învăţ lucruri şi tehnici noi de fotografie. După o vreme, însă, am început să fiu limitat de posibilităţile aparatului pe care îl aveam. De aceea, mi-am căutat un aparat semi-pro care să-mi ofere şi o serie de posibilităţi de setare manuală”, a explicat Bogdan Antonie.

Pozează natura şi peisajele

La ora actuală, tânărul are un Sony Cyber-shot H50. L-a costat, cu tot cu cardul de memorie, 1.400 lei. „Mi-am cumpărat şi un trepied foto, pe care cred că am dat 100 de lei”, a adăugat tânărul.

Bogdan e de părere că cele mai reuşite fotografii sunt cele care transmit sentimentele fotografului. Acest gen de poze trebuie să surprindă o clipă care nu se va mai repeta niciodată. „Printre subiectele pe care le fotografiez predomină natura, peisajele sau fotografiile macro cu flori. Îmi plac fotografia alb-negru şi portretele emoţionale”, a spus fotograful. Bogdan a mărturisit că se simte foarte bine când este cu aparatul de fotografiat în mână şi mai ales atunci când are în faţă modele interesante de pozat. Ca în orice domeniu de activitate, Bogdan s-a lovit şi de momente mai puţin plăcute. „S-a întâmplat să pozez în condiţii meteo nefavorabile, iar fotografiile nu au ieşit tocmai pe placul meu”, îşi aduce aminte Bogdan.
În ultimii ani, arădeanul a participat la diferite concursuri de fotografie, de la care a rămas doar cu amintiri plăcute.

Prima expoziţie

„Am luat locul 4 la un concurs foto cu tema «Transparenţe» organizat de revista Photomagazine, în noiembrie 2008. Poza mea a fost publicată în numărul din decembrie/ianuarie a revistei. Recent am câştigat locul 1 la un concurs foto cu tema «Cafeaua de dimineaţă». Anul acesta, în august, am avut şi prima expoziţie, în capitală, la Muzeul municipiului Bucureşti”, a povestit Bogdan Antonie.

Tânărul a spus că vrea să devină un bun fotograf şi e de părere că toate regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. „Dacă îmi place o fotografie, nu mă interesează că nu respectă toate regulile tehnice”, a încheiat Bogdan.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai?

Îmi doresc să devin cât mai bun în fotografie şi să urmez un curs de specialitate în domeniul acesta. Mai apoi, o să-mi achiziţionez un aparat foto mult mai profesional.

Ce calităţi trebuie să aibă un bun fotograf?

În primul rând, trebuie să aibă pasiunea în sânge, simţ estetic şi artistic, multă răbdare, perseverenţă şi să fie la locul potrivit în momentul potrivit. Un fotograf bun trebuie să ştie să trezească curiozitatea privitorilor.

ce-i place
Bogdan a mărturisit că îi place să călătorească, să cunoască oameni şi locuri noi, să asculte muzică rock şi să participe la concerte de acest gen. „Îmi mai place să gătesc, în special prăjituri. Iubesc animalele şi tot ce are legătură cu domeniul IT. Îmi mai place să citesc”, a adăugat tânărul.
ce nu-i place
Fotograful arădean a spus că nu îi plac prostia, preconcepţiile, incultura şi manelele. „Detest manelele, aviz iubitorilor. Nu îmi plac nici măcar la petreceri, cum sunt de părere alţi prieteni”, a punctat Bogdan Antonie.

Profil
Născut - 05.08.1987, Arad.
Studii - Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Facultatea de Ştiinte Exacte, specializarea Informatică.
Familie - Necăsătorit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite