Arad: PORTRET / Cristina Cornea transformă schiţele în haine la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Cristina Cornea transformă schiţele în haine la modă
Arad: PORTRET / Cristina Cornea transformă schiţele în haine la modă

Arădeanca este o tânără veşnic pusă pe glume, zâmbăreaţă şi pentru nimic în lume nu s-ar putea supăra cineva pe ea. Îi place să vină cu idei noi.

Profil
Născută - 15.12.1985, Arad.
Studii - Facultatea de Ştiinţe Economice.
Familie - Necăsătorită.

„Firea veselă şi faptul că sunt tot timpul pusă pe distracţie, cred că m-au ajutat foarte mult în viaţă. Prea multe realizări nu am încă, dar cred că peste puţin timp o să devin un designer cunoscut”, spune zâmbind Cristina.

Desenează ţinutele pe hârtie

De mică îi plăcea să aibă cât mai multe ţinute şi să se schimbe de haine de mai multe ori pe zi. Pentu ea, o bluziţă, o pereche de pantalonaşi sau pantofi, erau mai ceva decât o păpuşă Barbie cu casă. „Mă bucuram mult mai mult când primeam ceva de îmbrăcat, decât orice jucărie de pe lumea asta, sau dulciuri. De mică am ştiut că îmi place să arat bine, să mă îmbrac în pas cu moda şi că voi investi de-a lungul anilor în garderoba mea”, a zis tânăra.

În dulapul de acasă, abia că îşi mai fac loc sutele de tricouri, cămăşuţe, pantaloni şi pantofi. „Îmi place să-mi croiesc chiar eu propriile ţinute. Mai întâi le desenez pe o foaie, după care îmi caut materialul potrivit şi mă pun pe treabă”, mărturiseşte Cristina.

S-a înscris la cursurile de designer

Tânăra şi-a descoperit pasiunea încă din copilărie. În decursul anilor a relizat că are talent şi s-a gândit să se pună serios pe treabă. Tânăra s-a înscris de curând la nişte cursuri de designer căci îşi doreşte să se specializeze în acest domeniu. Are acasă sute de ţinute confecţionate chiar de ea. Cristina spune că le dă idei şi sugestii şi prietenelor ei, care de fiecare dată o sună pentru a-i cere un sfat.

„Am făcut câteva rochii şi pentru prietenele mele, bineînţeles că fără bani. Dar după ce o să termin cursurile de designer o să schimb călimara”, mărturiseşte Cristina Cornea. Cristina lucrează în prezent şi la o firmă de transport intern şi internaţional de marfă ca şi agent de transporturi. Îi place foarte mult ce face şi e de părere că ţinuta în care te prezinţi la serviciu face toţi banii din lume.

„Dacă tot ador să am cât mai multe ţinute şi mă şi pricep să le confecţionez, îmi doresc să-mi deschid propria afacere în acest domeniu. Mă gândesc să aduc pe piaţă un stil mai deosebit. Ştiu că sunt mulţi designeri în România, dar cred că mai e loc şi pentru mine. Iar cum o îmbrăcăminte frumoasă se aşează bine pe o persoană îngrijită, cred că peste câţiva ani mă gândesc să deschid şi un salon de înfrumuseţare”, a încheiat Cristina.

Întrebări şi răspunsuri
Cum crezi că se îmbracă tinerii arădeni?
Sincer, unii sunt prea neconformişti. Eu personal sunt adepta stilului elegant. Cred că e important să te uiţi prima dată cum se aşează haina pe tine, nu dacă e la modă. Tinerii arădeni ar trebui să ia lecţii în acest domeniu.

Care sunt ţinutele care te caracterizează?
Cred că cele office. Mi-am croit multe cămăşi şi pantaloni, dar şi haine de gală. Îmi place stilul elegant.

Ai apelat până acum la vreo casă de modă?
Încă nu, dar am fost contactată telefonic de una dintre cele mai cunoscute case de modă din Arad. Probabil în cel mai scurt timp voi începe o colaborare cu ei.

ce-i place
Tenisul, dansul sportiv, să meargă la Cinema, să stea cu prietenii şi să conducă. I-ar plăcea să cunoască fiecare ţară în parte, modul de trai, tradiţiile şi obiceiurile fiecărui popor de pe glob.
ce nu-i place
Corupţia din România. „Toţi cei care ne conduc nu fac altceva decât să-i descurajeze pe tinerii români, nu ne oferă nicio oportunitate de lansare. Ar trebui mai multă implicare din partea celor în măsură. Nu degeaba se nasc atâtea infracţiuni, comise de cele mai multe ori de tineri”, a încheiat Cristina.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite