Arad: PORTRET / Cristian Dodean face performanţă în tenisul de masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Cristian Dodean face performanţă în tenisul de masă
Arad: PORTRET / Cristian Dodean face performanţă în tenisul de masă

Fratele campioanei Dana Dodean lucrează cu tinerele talente ale Aradului, pe care speră să le promoveze.

PROFIL
Născut. 8 octombrie 1978.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, şcoala naţională pentru formare şi perfecţionare a antrenorilor, Bucureşti.
Job. Jucător şi antrenor tenis de masă.
Familie. Necăsătorit.

Până să-şi facă un nume în lumea tenisului de masă, Cristi Dodean a practicat fotbalul. A jucat vreme de 7 ani, şi a făcut cunoştinţă cu mingea de celuloid datorită fratelui şi surorii sale. Fiind „fratele cel mare”, avea grijă de ei şi îi ducea la antrenamente. Antrenorul Arpad Kakas, omul veşnic în căutare de jucători de perspectivă, i-a dat o paletă. „Ca să nu pierzi timpul degeaba pe la sală, cât îi aştepţi pe Adi şi Dana”, i-a spus experimentatul tehnician. Aşa a început aventura.
Pe lângă Arpad Kakas, a lucrat cu antrenorii importanţi ai Aradului - Liana Mihuţ, Magdalena Leszay şi Vali Dobai. Ultimul a jucat un rol determinant în cariera lui Cristi, ajuns component de bază al echipei CSM Arad. „El m-a ajutat şi m-a sprijinit, din toate punctele de vedere. Pot spune că a fost factorul decisiv”, a mărturisit sportivul.

Calitate peste cantitate
Încă jucător activ, Cristi a devenit antrenor coordonator al secţiei de tenis de masă de la CSM Arad, alături de Livia Căruceru. „E greu să ne descurcăm doar în doi oameni, dar ne străduim ca, din punct de vedere calitativ, munca noastră să fie cât mai bună”, a precizat.
Lucrează cu o grupă de şase fete de 12-16 ani. Le pregăteşte de patru ani şi spune că e mulţumit de cum decurg lucrurile. „Rezultatele sunt mulţumitoare. Toate se străduiesc şi au ajuns la un nivel bun, vreau să le promovez şi să le ajut cât pot de mult”, a punctat Cristi. Până acum, vârfurile sunt Bernadette Balint şi Bianca Crişan. Prima a câştigat o medalie de argint la Campionatul European de mini-cadete. În aceeaşi competiţie, Bianca a luat bronzul. „Fiecare medalie reprezintă un moment special în viaţa unui antrenor. Punctul culminant a fost acum doi ani, sper să mergem şi mai sus”, a spus ambiţiosul antrenor.

Performanţă de familie
Toţi cei patru fraţi din familia Dodean practică tenisul de masă. Rezultatele lor au uimit şi au adus Aradul în prim-planul acestui sport. Adrian, fratele lui Cristi, evoluează în Germania, pentru Werder Bremen şi a obţinut recent medalia de bronz la Campionatele Europene de la Stuttgart. Andreea, mezina familiei, joacă pentru CSM Arad şi Poli Iaşi. Cea mai titrată e Dana, şi ea cu dublă legitimare, la Arad şi Castel Gofredo, în Italia. Sportiva a trecut la seniori în urmă cu un an şi jumătate, reuşind o performanţă răsunătoare, la europenele de la Stuttgart. „Îmi doresc să ajung, ca antrenor, la nivelul la care Adi şi Dana au ajuns jucând”, a conchis Cristi Dodean.


Întrebări şi răspunsuri

De ce ai ales tenisul de masă?
Din pasiune pentru sport şi din dorinţa de a face performanţă. Vreau să ajung cât mai sus şi mă ghidez după principiul care spune că dacă munceşti poţi să faci orice.

Cum e să formezi viitorii jucători?
Fetele se străduiesc, iar rezultatele sunt mulţumitoare. Se vede un progres, sper să ajungă toate la un nivel cât mai ridicat.

Care sunt obiectivele secţiei de tenis de masă la CSM Arad?
Pe lângă creşterea individuală, urmărim şi performanţa la nivel de echipe. Cu băieţii, sperăm să revenim în Superliga Naţională.



Ce-i place
În timpul liber, Cristi preferă pescuitul. „Pentru mine, e modul ideal de relaxare”, mărturiseşte arădeanul. E fan al sportului în general şi urmăreşte toate competiţiile importante.

Ce nu-i place
Tip activ şi implicat în ce face, Cristi preferă să extragă părţile pozitive. „Nu prea am pe listă lucruri care să nu îmi placă. Totuşi, nu vreau să văd minciuna, mai ales la sportivii mei. Nu îmi place nici răutatea, iar anumite lucruri prefer să mi se spună în faţă, ca să încerc să le rezolv”, a spus antrenorul.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite