PORTRET: Bianca Săbădiş, viitorul medic specializat în radiologie imagistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Săbădiş este pasionată de medicină
Bianca Săbădiş este pasionată de medicină

Bianca Săbădiş, are înclinaţii pentru medicină încă de când era copil. Nu exista păpuşă care să nu fie „tratată” de ea, iar când a mers la grădiniţă şi la şcoală avea grijă de toţi cei din jur. Pentru ca totul să se desfăşoare într-un cadru cât mai oficial, Bianca s-a înscris la Crucea Roşie, unde imediat a adevenit şefă de grupă.

„Îmi plăcea foarte mult ce făceam. Învăţam cum să oferim primul ajutor. Mă duceam cu mare interes la toate cursurile”, spune Bianca. Tânăra îşi aminteşte că în timp ce se afla împreună cu colegii ei, într-o excursie la Cetatea Şiria din judeţul Arad a fost pusă în situaţia de a arăta tot ce a învăţat până atunci.

„Eram în clasa a VII a şi în timp ce mergeam spre cetate, o parte dintre elevi s-au accidentat. Atunci nu am stat pe gânduri şi am intervenit să-i ajut cât de repede am putut. Nu a fost prima dată când lângă mine cineva se accidenta. Niciodată nu m-am pierdut şi am oferit primul ajutor”, adaugă Bianca.

De atunci, Bianca a cochetat mereu cu medicina. Fie că citea cărţi de specialitate, fie că mergea la diferite cursuri a ajuns mai apoi să urmeaze o facultate în domeniu. În momentul de faţă îşi face rezidenţiatu în Franţa, la Université Paris 6 - Pierre et Marie Curie.

„Mai am doi ani de rezidenţiat după care îmi doresc să mai rămân câţiva ani la Paris să profesez”, spune Bianca.

Această se specializează în radiologie imagistică medicală. „Este un domeniu de viitor. Aş vrea să profesez şi în ţară, însă este nevoie de aparatură performantă, ceea ce la noi nu se prea găseşte. Este o specializare de care m-am îndrăgostit încă de la început.  Chiar, dacă Bianca dedică foarte mult timp studiului, asta nu înseamnă că nu are şi alte activităţi.

„Îmi place foarte mult să călătoresc şi să citesc. Nu există seară în care să nu citesc câte ceva. Fac acest lucru de ani de zile şi pentru mine este o relaxare”, spune tânăra.

Cum se pregăteşte să devină un medic de succes foarte multe din cărţile pe care le-a citit au legătura cu medicina. „Îmi place foarte mult şi să mă întâlnesc cu prietele mele şi chiar să organizăm excursii în diferite locaţii. Cu prietena mea Diana am fost să facem turul parisului. A fost minunat şi sperăm să facem şi alte excursii de acest gen”, spune Bianca Săbădiş.

Întrebări şi răspunsuri
Până acum ai făcut bani din medicină?
Nu. Până acum am tot investit. O să vină şi momentul când voi profesa şi voi câştiga. Tot ce am făcut până acum a fost din pasiune.
Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place foarte mult să călătoresc. Am fost în multe locuri ale lumii. Am vizitat Parisul, Praga, Belgia, Viena, Budapesta. Pe lângă faptul că îmi place să vizitez cât mai multe locuri pentru a le cunoaşte tradiţia, ador să fac sport, să citesc. De asemenea, sunt pasionată de fotografie.
Cât timp dedici studiului?
Cât eram în facultate îmi dedicam toată ziua studiului. Aveam foarte multe cursuri. Acum, cam opt ore pe zi, deoarece îmi las timp şi să citesc şi să fac alte activităţi.  

Ce îi place
Biancăi îi place simplitatea omului de rând de la ţară, capacitatea de a realiza imposibilul în maniera Tim Ferris, momentul de linişte pe care ţi-l dă un apus, sentimentul pe care îl ai când diagnostichezi un pacient şi vezi că tratamentul funcţionează, dar şi „cadourile” vieţii.

Ce nu-i place
Tinerei nu îi place ipocrizia şi nici prietenii care trădează, dar mai ales oamenii care etapează. „Filozofia mea de viaţă este “Never put a period where God put a coma” adică nu te impotrivi destinului”, spune Bianca Săbădiş. Totodată nu-i place să lase lucrurile neterminate.  

Citește câți ani are Bianca și ce școală a urmat în ADS Săptămânal

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite