Arad: PORTRET / Robert Banciu fotbalist profesionist la doar 9 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Robert Banciu fotbalist profesionist la doar 9 ani
Arad: PORTRET / Robert Banciu fotbalist profesionist la doar 9 ani

Robert s-a legitimat într-o echipă de fotbalişti profesionişti, unde activează de o lună de zile şi unde a reuşit să cucerească prima medalie de aur.

Joacă fotbal de aproximativ trei ani. A debutat în echipa de juniori din Vladimirescu, iar în urmă cu o lună de zile a fost primit în echipa de pitici a clubului Atletico Arad. Robert spune că cel mai mult îi place să dea cu piciorul în minge şi că încearcă să-i cale pe urme lui Cristiano Ronaldo.

„Ronaldo este preferatul meu. Mă uit la toate meciurile lui şi aş vrea să devin la fel de cunoscut ca el. Joc pe postul de atacant şi cred că mi se potriveşte cel mai bine”, a povestit piticul.

A câştigat deja o medalie de aur

De curând, Robert s-a întors de la un campionat desfăşurat în Ungaria, la Bekescsaba, unde a câştigat, pentru prima oară în cariera lui de fotbalist, o medalie de aur. „Am participat la mai multe meciuri, dar acesta din Ungaria a fost cel mai important din viaţa mea. Împreună cu echipa am reuşit să ne clasăm pe primul loc şi am câştigat prima medalie de aur”, a adăugat Robert. Când vine de la şcoală, copilul îşi face cu mare atenţie temele, după care alocă alte câteva ore pentru jocurile pe calculator. Pasionat fiind de fotbal, micuţul joacă şi virtual acest sport.

„Îmi place să mă joc fotbal şi pe calculator, dar cel mai mult pe teren. Mă mai uit la meciuri când nu am teme de făcut. Dintre echipele româneşti de club, îmi plac băieţii de la Dinamo. Nu există meci al lor pe care să nu-l fi văzut”, a continuat micuţul fotbalist.

Îi plac orele de sport

La şcoală nu prea se împacă bine cu româna. Robert a mărturisit că pentru el cea mai îndrăgită materie este educaţia fizică. „Cel mai mult îmi plac orele de sport. Nimic nu se compară când sunt pe teren şi joc fotbal. Îmi plac toate sporturile, mult mai mult decât româna. Cu matematica stau bine, însă nu e chiar materia mea preferată”, a explicat Robert Banciu.Micuţul merge la antrenamente de două ori pe săptămână. Îmbrăcat în echipamentul clubului, Robert este mândru de fiecare dată când păşeşte pe teren. Şi-ar dori să se ţină de fotbal şi să devină celebru. Până atunci însă, piticul se mulţumeşte cu faptul că a ajuns până aici şi are posibilitatea să cunoască mulţi jucători celebri.

„Îmi place mult să merg la antrenamente, dar mai ales când avem meciuri. Am jucat în Ungaria, Timişoara şi Oradea. De fiecare dată avem ocazia să ne întâlnim cu fotbaliştii profesionişti, iar asta îmi place cel mai mult”, a încheiat atacantul arădean.

Întrebări şi răspunsuri

Care este echipa ta preferată de fotbal?
Ţin cu Dinamo şi am emoţii mari când joacă împotriva Stelei. Mă bucur că au ajuns să joace în Liga Europei şi le ţin pumnii ori de câte ori au câte-un meci greu. Îmi place mult de Marius Niculae.

Ce ţi-ar plăcea să te faci când o să creşti mare?
Vreau să continui cu fotbalul, asta îmi e clar. Dar, nu ştiu sigur dacă mingea o să-mi fie singura meserie. Nu m-am gândit ce mi-ar place să fac, cred că am timp să mă ocup şi de acest lucru puţin mai târziu.

ce-i place
Robert a mărturisit că îi place foarte mult să joace fotbal, să se uite le meciuri şi să se joace pe calculator. „Când nu am teme multe, ies la plimbare. Îmi plac orele de sport de la şcoală şi să mă joc pe calculator”, a punctat micuţul fotbalist.

ce nu-i place
Piticul a spus că nu-i place să se trezească de dimineaţă, chiar dacă acest lucru îl face în fiecare zi. „Nu prea îmi place Limba Română, e destul de grea. Prefer să fac mai multe ore de sport, în loc de Română. Nici Matematica nu este materia mea preferată, dar mă descurc destul de bine”, a încheiat Robert Banciu.

Profil
Născut - 20.09.2000, Arad.
Studii - Clasa a III-a la Şcoala Generală nr. 4 din Arad.
Carieră - Atacant la echipa de juniori Atletico Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite