Arad: PORTRET / Alexandru Biscar a prins un somn de 15 kilograme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Alexandru Biscar a prins un somn de 15 kilograme
Arad: PORTRET / Alexandru Biscar a prins un somn de 15 kilograme

Participă la toate concursurile de pescuit organizate în Arad şi nu pierde nicio competiţie din ţară, chiar dacă uneori e doar spectator, nu şi concurent.

Profil:

Născut. 08.12.1986, Orşova
Studii. Universitatea “Aurel Vlaicu”, specializarea: Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare
Familie. Necăsătorit

Pentru Alexandru, trezitul cu noaptea-n cap atât în cursul săptămânii, cât şi în weekend, a devenit o obişnuinţă. Asta deoarece nu există sâmbătă sau duminică, în care tânărul arădean să nu plece la vreo baltă din împrejurimile oraşului.
Alexandru mărturiseşte că pasiunea pentru pescuit este mai presus decât orele de somn în plus. „În weekend e ideal să merg la peşte. Mă duc de foarte mult timp şi nu aş rata pentru nimic în lume o partidă de pescuit. Este foarte relaxant”, a recunoscut Alexandru Biscar.

Adoră să prindă păstrăv

A învăţat acest sport încă din copilărie, pentru că s-a născut la malul Dunării. Acest lucru l-a determinat câţiva ani mai târziu să ia în serios pasiunea pe care a prins-o pentru aruncatul cu undiţa. Alexandru spune că în ultimii cinci ani de zile a avut posibilitatea să ajungă pe la mai toate pescăriile autorizate din ţară, dar şi din străinătate. „Recunosc că sunt un pescar pasionat de păstrăv şi lipan. Din păcate, sunt nişte specii pe cale de dispariţie în ţara noastră. Îmi aduc aminte că am participat la o competiţie de pescuit, în Italia, lângă Verona. Am prins atunci zeci de kilograme de păstrăvi şi am plecat cu o medalie de bronz”, povesteşte tânărul.

Iarna prinde crapi sălbatici

Crescut la malul Dunării, cele mai frumoase momente pe care şi le aminteşte Alexandru au fost cele petrecute pe timp de iarnă, la prins de crapi sălbatici de Dunăre. „Ţara lui e apa tulbure şi a fluviului, cu toate bunătăţile pe care le cară la vale. Crapii îi prindeam exact în culcuşul lor, printre arbori bătrâni, prăbuşiţi în apă, acoperiţi cu detritus hrănitor. Cel mai frumos era când mergeam pe timp de iarnă la pescuit”, adaugă Alexandru.

Tânărul spune că pescuitul de lac şi cel de râu sunt două lucruri total diferite, chiar dacă ţinta este de fiecare dată acelaşi. În opinia lui Alexandru, pescuitul crapului în Dunăre este adesori un sport extrem. “Cred acest lucru pentru că Dunărea este o apă foarte adâncă şi are curenţi pe măsură. De acolo de unde firul intră în apă şi până în locul unde plumbul atinge substratul există un perete de lichid în mişcare”, explică tânărul.

În decursul anilor, Alexandru a participat la nenumărate concursuri de pescuit de unde, fie a plecat doar cu o diplomă, fie cu câte o medalie. Tânărul crede că cel mai important lucru pentru el este faptul că a reuşit să se perfecţioneze în sportul pe care el îl adoră cel mai mult, pescuitul şi nu diplomele sau medaliile sunt importante.

Întrebări şi răspunsuri


Care crezi că este cea mai bună momeală pentru peşti?

Mămăliga cu aromă de vanilie. Reţeta este următoarea: un kilogram de mălai, 670 mililitri de apă, 3 plicuri de zahăr vanilat, esenţă de anason, baton cu aromă de căpşună. Se pune mămăliga la făcut, după care adăugăm zahărul vanilat, apoi esenţa de anason şi aroma de căpşună. Amestecul îl punem în mămăligă.

Care a fost cel mai mare peşte pe care l-ai prins?
Un somn de aproximativ 15 kilograme, anul trecut în vară, pe care l-am mâncat împreună cu prietenii mei.

Ce-i place

Alexandru a spus că, pe lângă pescuit, îi place să joace fotbal, să urmărească meciurile echipelor favorite la televizor, să călătorească şi să intre în contact cu persoane cât mai multe.

Ce nu-i place

Alexandru Biscar recunoaşte că nu-i plac oamenii care întârzie la întâlniri, neseriozitatea şi minciuna. „Sunt foarte punctual şi am aceleaşi pretenţii şi de la persoanele din jurul meu”, încheie arădeanul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite