Arad: PORTRET / Adrian Puica adoră puştile cu vopsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: PORTRET / Adrian Puica adoră puştile  cu vopsea
Arad: PORTRET / Adrian Puica adoră puştile cu vopsea

Încă de când a început să se practice în România paintball-ul, Adi a învăţat regulile şi a fost printre primii organizatori de echipe de trageri.

Profil:

Născut: 29.04.1983, Arad
Educaţie: Facultatea de Ştiinţe Umanist Politice şi Administrative din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad
Experienţă: manager de vânzări
Familie: necăsătorit

I-a plăcut psihologia dar s-a înscris la Facultatea de Jurnalism. Când era mic nu ştia sigur ce vrea să devină. În anii liceului însă şi-a dat seama că i-ar plăcea să lucreze în mass-media. De aceea a ales să urmeze studiile superioare în acest domeniu. În timpul facultăţii a lucrat ca redactor la un ziar local. A reuşit de fiecare dată să se împartă între carieră, şcoală, viaţă personală şi timp liber.

Un băiat modest şi ambiţios, Adi a ştiut întotdeauna cum să se facă plăcut. Adoră senzaţiile tari şi acesta este motivul pentru care şi-a ales ca pasiune paintball-ul. „Pentru unii, să joci paintball nu este decât un lucru banal, copilăresc chiar. Pentru mine, paintball-ul este un fenomen inedit, un mod de a mă relaxa şi de a-mi petrece timpul liber”, a spus Adrian.

Practică paintball de zece ani

Tânărul, de profesie manager, a început să joace paintabll în urmă cu zece ani. Cam de atunci s-a făcut cunoscut acest joc şi în ţara noastră.

„În decursul timpului, a devenit un fenomen internaţional. Entuziaştii au format echipe, au întemeiat ligi şi au organizat campionate ale jocului. Şi eu m-am numărat printre persoanele interesate de acest joc. Nu ratez niciun concurs care se desfăşoară la nivel local, iar în weekend-uri plec cu prietenii la o partidă de paintball”, a mai mărturisit Adrian Puica.

Tânărul manager este de părere că jocul în sine este departe de a avea popularitatea sporturilor tradiţionale, cum ar fi baschetul sau fotbalul, dar mereu apar noi terenuri de joc şi organizaţii. Ceea ce-l deosebeşte de celelalte sporturi este echipamentul necesar.

Pistolul îi poartă noroc

„Nu găseşti puşti şi proiectile cu vopsea la prea multe sporturi tradiţionale”, a adăugat tânărul. Adrian Puica ne-a mărturisit că îi place să practice acest sport deoarece îl ajută să-şi întărească caracterul. „Îmi place că acest sport te învaţă spiritul de echipă. Reuşeşti să câştigi încredere în jucători, îţi dezvolţi abilităţile de lider şi nu în ultimul rând te distrezi pe cinste. Eu unul simt cum mă eliberez în acelaşi timp de stres”, a explicat Adrian Puica.

Cu toate că e un joc din care poţi ieşi puţin şifonat, din cauza împuşcăturilor, Adi spune că nu i-ar fi plăcut să practice alt sport. Şi-a achiziţionat în decursul anilor echipamentul cu care intră pe teren şi chiar un pistol, despre care Adrian spune că îi poartă noroc de fiecare dată.

Întrebări şi răspunsuri

La câte concursuri de paintball ai participat?

Destul de multe, şi nu numai în Arad. Am acasă o colecţie frumoasă de diplome şi cupe. Ultima oară am fost pe un poligon de tragere, să-l numesc aşa, la concursul de paintball organizat la Arad.

Cât te-a costat echipamentul şi din ce e format el?

Mi-am cumpărat o armă cu butelie, cască, protecţia pentru gât, kit-ul de întreţinere şi combinezonul din două piese. Toate au ajuns la 130 de euro.

Ce-i place

Adi a mărturisit că-i place să iasă cu prietenii la iarbă verde şi să joace paintball. Adrian Puica a mai spus că îi place să conducă, să citească şi să urmărească ştirile la televizor. Şi-ar dori ca în viitor să-şi amenajeze propriul său teren de paintball.

Ce nu-i place

Nu se împacă cu ideea că în fiecare zi trebuie să se trezească de dimineaţă.  „Nu îmi place să fiu foarte matinal, în rest încerc să mă bucur de fiecare moment plăcut pe care mi-l oferă viaţa”, a încheiat Adrian Puica.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite