Arad: Teroristul PKK reţinut la Vărşand, liber în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Huseyn Calan, unul dintre liderii organizaţiei teroriste kurde PKK, reţinut la sfârşitul săptămânii trecute la PTF Vărşand este liber.

Acesta este cercetat în stare de libertate pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de procurorii din Capitală. “Din câte cunosc, dosarul de cercetare nu a fost finalizat”, a declarat Ioan Handra, comandantul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

În luna aprilie, la Poliţia de Frontieră s-a primit o informare din partea serviciului secret al Ministerului de Interne potrivit căreia teroristul kurd Huseyn Calan, de 39 de ani, s-ar afla în Bucureşti şi ar intenţiona să ajungă ilegal în Austria.

El a cerut autorităţilor române statutul de refugiat, dar cererea sa a fost respinsă. Astfel, a fost declarat indezirabil şi obligat prin hotărâre judecătorească să plece din România până în 15 mai.

Calan nu a părăsit, însă, ţara fiind prins, vineriea trecută, de poliţiştii de frontieră de la Vărşand. El era ascuns înt-un TIR cu textile, alături de alţi 11 turci şi dorea să ajungă în Austria.

Huseyn Calan este cunoscut în Turcia ca fiind colonel în cadrul organizaţiei teroriste Gongra-gel, urmaşă a PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite