Ovidiu Martin aduce fericirea în casele nevoiaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A ajutat zeci de familii şi zi de zi e alături de copiii cu dizabilităţi grave şi le oferă tot sprijinul să urmeze tratamentele de care au nevoie pentru o viaţă normală.

Profil


Născut: 22 martie 1969, localitatea Tinca, Judeţul Bihor
Studii: Facultatea de Istorie-Jurnalism
Familie: Căsătorit, trei fete
Carieră: Director la Fundaţia Creştină „RCE Speranţa Copiilor” din Arad

De mai bine de zece ani de zile, şi-a orientat cariera profesională către tinerii cu probleme grave de comportament. De-a lungul anilor, a încercat să aibă grijă nu numai de familia lui, ci şi de cei care nu au avut parte de bucuria unei mame, nu au ştiut ce înseamnă să ai o farfurie de mâncare la masa de prânz sau nu au avut bani să-şi cumpere medicamente.
Vorbim despre un om care a demonstrat că e suficient să ai credinţă în Dumnezeu şi orice problemă se poate rezolva în cele din urmă. Ovidiu Martin are în spate foarte mulţi ani de activitate alături de nevoiaşi.


Un sfat bun


Cunoaşte nenumărate cazuri sociale din Arad şi a încercat de fiecare dată când cineva i-a cerut ajutorul, să ofere speranţa zilei de mâine. „Faptul că sunt o persoană credincioasă, cred eu că mi-a dat multă putere de muncă şi ambiţie. Nu prea îmi place să vorbesc despre lucrurile pe care le-am făcut de-a lungul timpului. A ajuta un om nu e un gest cu care trebuie să te lauzi. Pe mine mă interesează liniştea sufletească a oamenilor. Nevoiaşii sunt fericiţi când văd că cineva le ascultă problemele şi sunt băgaţi în seamă”, a spus Ovidiu. Slujba pe care o are în prezent, director la Fundaţia Creştină „RCE Speranţa Copiilor” din Arad îl ţine mereu în atmosfera problemelor şi a cazurilor sociale. Zilnic, zeci de familii vin la Fundaţie să întrebe de omul care le poate oferi o soluţie pentru a ieşi din criză.


Îngerul lor păzitor


Începând de la sfaturi, bani, mâncare şi haine, Ovidiu Martin încearcă să ajute fiecare caz în parte. „Nu e o meserie uşoară, însă îmi place să-i ascult pe oameni, să le dau sfaturi, să-i îndrum spre credinţă şi adevăr. Încerc să le rezolv problemele pe moment, apoi îi învăţ cum să-şi gestioneze singuri banii, să meargă la biserică şi să încerce din puţinul pe care îl au să supravieţuiască”, a mărturisit Ovidiu. Multe familii au ajuns pe linia de plutire după ce l-au cunoscut pe acest om. În localitatea Şimand de exemplu, din judeţul Arad, zeci de suflete îl ştiu pe Ovidiu ca fiind îngerul lor păzitor. Le-a renovat casele, le-a dat de mâncare, ajutor copiilor şi i-a învăţat că „oricât de săraci ar fi, nimic nu le dă voie să umble murdari şi să mintă”, a adăugat bărbatul.
Copiii cu care lucrează la Fundaţie suferă de diferite boli, aceştia fiind de cele mai multe ori neglijaţi de societate. „Întotdeuna mi-am spus că trebuie să-i integrez pe toţi în viaţa normală. Scopul meu şi al colegilor din Fundaţie este de a-i ajuta pe aceşti copii să fie primiţi cu căldură de lumea din jurul lor. Oricare ar fi boala de care ei suferă, nu trebuie să uităm că sunt suflete ca şi noi”, a încheiat directorul.

Întrebări şi răspunsuri

Care a fost cel mai impresionant caz care v-a bătut la uşă?
Fiecare caz e diferit în felul lui, problemele sunt multe la majoritatea dintre ei. Lipsa de bani este principalul necaz. Oricine îmi calcă pragul, îl ascult şi văd ce pot face pentru el.

V-aţi fi dorit să lucraţi într-un alt domeniu?
Nu cred. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi mă bucur că am puterea şi credinţa necesară să o împărtăşesc şi celor din jurul meu.

Ce-i place

Să se bucure de fiecare zi în parte şi să petreacă puţinul timp liber alături de soţia lui, care de altfel îl ajută şi la Fundaţie şi de cele trei fetiţe.



Ce nu-i place

„Nu-mi place să mă privească lumea ca fiind un om important. Sunt zile în care oamenii stau ore în şir la rând în faţa uşii de la Fundaţie şi
aşteaptă să mă ocup de ei. Nu îmi place să văd asta. Îi ajut pentru că vreau, nu pentru ca ei să vină să se calce în picioare”, a încheiat Ovidiu Martin.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite