PORTRET: Ovidiu Faur îşi susţine echipa la fiecare meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Faur
Ovidiu Faur

A învăţat să dea cu piciorul în minge încă de când a făcut primii paşi. Acum, tânărul se numără printre suporterii Bătrânei Doamne.

PROFIL
Născut: 14.08.1981, Arad
Studii: Liceul CFR Arad
Familie: Căsătorit, doi copii
Job: Taximetrist

I-a plăcut din copilărie să joace fotbal. Tatăl lui îl ducea la fiecare meci al echipei „Bătrâna Doamnă”, până când Ovidiu a împlinit 15 ani. De atunci tânărul recunoaşte că a devenit cel mai fidel suporter al băieţilor de la UTA şi nu ratează niciun meci pe care aceştia îl joacă la ei acasă. „Mergeam şi în deplasări până nu au venit copiii. Acum e puţin mai greu din cauza cheltuielilor mult prea mari însă, acasă, nu pierd niciun meci. Mă consider un suporter adevărat”, a explicat Ovidiu Faur.
Pentru că nu s-a mulţumit doar în postura de fan, Ovidiu s-a apucat să joace şi el fotbal, sportul de care s-a îndrăgostit de mic copil. „Nu trece nicio săptămână fără să-mi petrec câteva ore pe terenul de fotbal. Nu văd fotbalul ca pe o simplă pasiune. Pentru mine înseamnă mult mai mult. Jucând fotbal mă eliberez de probleme, îmi menţin tonusul şi sănătatea”, a adăugat Ovidiu. De-a lungul anilor Ovidiu a făcut parte din mai multe echipe de amatori cu care a reuşit să câştige diplome şi premii.

Antrenamente la arena lui Ionuţ Popa
Ovidiu Faur împreună cu alţi nouă colegi de serviciu, cu care de altfel şi obişnuieşte să meargă la fotbal la fiecare sfârşit de săptămână, au reuşit să câştige de curând cea mai importantă cupă din viaţa lor de fotbalişti amatori. Echipa a avut şansa să se antreneze chiar la arena lui Ionuţ Popa, actualul antrenor al UTA-ei.
După mai multe meciuri, în care au jucat zece echipe, cea mai bună s-a dovedit a fi echipa lui Ovidiu Faur care a reuşit să ia marele premiu al campionatului „1 Decembrie”. „Am fost zece echipe, iar după mai multe meciuri ne-am clasificat în finală apoi am avut norocul să fim noi învingătorii marelui turneu”, a povestit suporterul alb-roşilor. Atât Ovidiu, cât şi ceilalţi membri ai echipei sunt mândri de rezultatul obţinut şi spun că totul a fost posibil cu ajutorul prietenilor care i-au susţinut atât moral, cât şi financiar.

Vrea ca şi băieţelul lui să se facă fotbalist
Chiar dacă fotbalul este pe primul plan, Ovidiu nu uită că acasă îl aşteaptă în fiecare zi o soţie minunată şi doi copiii pe care îi iubeşte mai presus ca orice. „Până să nu vină pe lume cei mici, nu ratam nicio deplasare a echipei UTA. Acum însă ele s-au rărit din cauza costurilor mult prea mari pe care clubul nu le suportă pentru suporteri. Pe băieţelul meu vreau să-l fac tot fotbalist, sper să îmi calce pe urme. O să-l dau cât de curând la un club ca să devină un profesionist”, a spus Ovidiu.

Întrebări şi răspunsuri

Cât de important este sportul pentru tine?
Foarte important şi aş vrea pe această cale să-i îndrum pe toţi părinţii să nu fie reţinuţi şi să-şi dea copiii să facă sport. Mişcarea e foarte sănătoasă şi trebuie să ne dedicăm câteva ore sportului.

Ce a însemnat pentru tine ultimul campionat la care ai participat?
Cred că nu numai pentru mine, ci pentru întreaga echipă a fost un succes pe care nu ne-am aşteptat să-l avem. Ne-am pregătit mult pentru acest titlu şi mă bucur enorm că avem posibilitatea să ne valorificăm talentul, chiar dacă în meciuri de amatori.

Ce-i place
Ovidiu Faur a spus că pe lângă faptul că este suporter înrăit al echipei UTA şi îi place să joace fotbal, adoră să meargă la pescuit. „Vara nu ratez niciun weekend să nu merg la o baltă din împrejurimile oraşului”, a explicat tânărul fotbalist.

Ce nu-i place
Arădeanul a spus zâmbind că nu-i place conopida deşi ştie că o supără pe soţia lui când afirmă acest lucru. „ Nu-mi plac oamenii răi şi invidioşi”, a încheiat Ovidiu Faur.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite