Ornamentele de brad din lumânări pastelate sunt la modă în iarna 2009-2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această iarnă se poartă lumânările de pus în brad
În această iarnă se poartă lumânările de pus în brad

Moşuleţi de jucărie, coroniţe de pus în uşă, brăduţi şi globuri de diferite culori, toate acestea se regăsesc la standurile expozanţilor prezenţi în aceste zile la cele trei târguri de Crăciun pe care le găzduieşte Aradul.

Globuri colorate, luminiţe, Moş Crăciuni, reni, oameni de zăpadă, coroniţe de brad, lumânări, toate definesc imaginea decoraţiunilor de iarnă. Obiectele decorative de Crăciun sunt care mai de care mai atractive, iar arădenii nu se sfiesc să le cumpere. Producătorii, mândri de marfa lor, spun că în această iarnă, în materie de aranjamente, sunt la modă coroniţele din brad cu lumânări pastelate.

„Mă ocup de câţiva ani de confecţionarea diferitelor ornamente de Crăciun. Am învăţat şi eu de la diferiţi designeri că iarna 2009-2010 aduce ceva nou în materie de amenajări. Se poartă atât pe bradul de Crăciun, cât şi pe coroniţe sau alte ornamente, auriul, culorile pastelate, albul rozul şi griul”, a explicat Florentina Virtan din Arad, producătoare.

Materialele folosite în confecţionarea unui ornament trebuie să fie uşoare şi transparente, la fel ca şi culorile. Acestea includ sticlă de cristal, perle, mătase şi porţelan. Tema ornamentelor, potrivit producătorilor, porneşte de la o imagine de vis, a unei lumi de fantezie, un spectacol de lumini, romantism transparent, modernism gentil şi fluiditate de cristal.

Preţul bate calitatea

Arădenii care vor să cumpere astfel de ornamente trebuie să ştie că un moşuleţ pe sanie costă 17 lei, în timp ce un Moş Crăciun mai mare cu doi colindători ajunge la 199 de lei. În ceea ce priveşte coroniţele de brad, acestea se pot cumpăra de la 15 lei până la 55 de lei, în cazul în care coroniţa este ceva mai mare şi pe lateral mai multe lumânări. „Vânzările merg bine, însă am observat că arădenii se uită prima oară la preţ şi abia apoi la calitatea sau aspect”, a adăugat Florentina Virtan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite